Teren de sport ultramodern la liceul “Ion Minulescu” din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ani de zile, fostul teren de sport al liceului "Ion Minulescu" din Slatina este impracticabil din cauza lucrărilor neterminate... (Foto: Mugurel Manea)
De ani de zile, fostul teren de sport al liceului "Ion Minulescu" din Slatina este impracticabil din cauza lucrărilor neterminate... (Foto: Mugurel Manea)

Elevii liceului “Ion Minulescu” din municipiul Slatina vor avea la dispoziţie, din acest an, unul dintre cele mai moderne terenuri de sport din ţară existente în cadrul unei unităţi de învăţământ preuniversitar. Promisiunea autorităţilor este una considerată “veche” deoarece proiectul trenează de peste şapte ani, dar, de data aceasta, primăria şi-a putut permite alocarea de fonduri pentru finalizarea investiţiei.

Profesorii şi elevii Colegiului Naţional “Ion Minulescu” aproape că s-au săturat să mai audă promisiuni din partea autorităţilor potrivit cărora vor avea, în sfârşit, un teren de sport adecvat şi nu vor mai face orele de educaţie fizică doar în interiorul sălii de sport. Coşmarul acestora va lua însă sfârşit în acest an. Inclus în proiectul unui campus şcolar lansat în anul 2007, terenul de sport ultramodern care urmează a fi amenajat în incinta liceului menţionat va fi unul aparte datorită materialelor ce vor fi utilizate la amenajarea sa.

Astfel, potrivit datelor din caietul de sarcini al licitaţiei în cauză, în acest an va fi finalizat un teren de sport cu gazon sintetic compus din microbile de cauciuc care imită aproape 100 % un teren cu gazon natural. Resursele financiare provin integral de la bugetul local.

“Ştiu că elevii de la acest liceu aşteaptă de ani de zile să aibă un teren de sport cum aveau înainte de începerea tuturor lucrărilor la campusul şcolar amenajat în incinta unităţii lor, dar, din motive ce nu au ţinut numai de noi, fondurile alocate iniţial de la Ministerul Educaţiei şi de la Guvern au fost blocate, apoi nu s-au mai găsit deloc resurse financiare. Astfel, noi - Primăria, am fost, practic, obligaţi să intervenim şi să facem apel la bani din bugetul local pentru a termina lucrările. Nu am putut să cheltuim toţi banii de care am fi avut nevoie în acest sens deoarece nu au existat astfel de sume, dar, în acest an, putem spune cu certitudine că elevii liceului pot sta liniştiţi pentru că nu vor mai face ore de sport doar în sala de sport, ci vor avea la dispoziţie un teren de sport ultramodern”, a afirmat edilul urbei, Minel Prina.

Instalaţie nocturnă şi tribune

De fapt, în incinta liceului slătinean menţionat vor fi amenajate două terenuri de sport. În afară de terenul amintit mai sus, ce va imita gazonul natural, va mai fi construit un al doilea teren de sport - cu bitum, care va avea o funcţionalitate multiplă, pentru mai multe sporturi. De menţionat că acelaşi proiect prevede şi amenajarea unei instalaţii nocturne, precum şi alei, platforme pietonale şi tribune pentru spectatori.

Suma alocată finalizării celor două terenuri de sport de la “Ion Minulescu” se ridică la 1 milion de lei (zece miliarde lei vechi). Termenul de finalizare fixat de reprezentanţii primăriei este luna iunie.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite