Evaluarea Naţională 2021. Câţi elevi s-au înscris la examenul de Capacitate din Olt

0
0
Sursa edu.ro
Sursa edu.ro

Peste 2.400 elevi vor susţine examenul de Evaluare Naţională în judeţul Olt, din iunie 2021. Un singur elev care dă Capacitatea este din seria anterioară.

Inspectoratul Şcolar Olt a anunţat că un număr de 2.414 elevi din judeţ s-au înscris la Evaluarea Naţională 2021. Examenul de Capacitate se va desfăşura în perioada 22-25 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate la 4 iulie

Un singur elev din Olt provine din seria anterioară, iar restul - din cea curentă. Examenul se va ţine în 72 centre şcolare. 

Pe lângă exigenţele examenului, candidaţii vor avea de respectat şi măsurile de protecţie sanitară: distanţare de 1 metru, mască de protecţie, folosirea dezinfectantului etc.

Media obţinută la EN VIII este un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal - specifică Ministerul Educaţiei

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial. 

La simularea Evaluării Naţionale, din martie, rezultatele obţinute de elevii claselor a VIII-a s-au încadrat sub media naţională, în Olt rata de promovare fiind de 60,86%, cu aproape 5 procente sub media naţională (65,6%). 

În judeţul Olt s-au înscris pentru simularea celor două probe de la Evaluarea Naţională, Limba Română şi Matematică, 2.654 elevi. La Română s-au prezentat 2.388, iar la Matematică - 2.376. Surprinzător a fost numărul mare de note de 10 obţinute de elevi la Matematică, 31 astfel de note în Olt, faţă de doar 3 (trei) note de 10 la Limba Română. 

Calendar Evaluare Naţională 2021 Sursa edu.ro 

Calendar Evaluare Naţională 2021 Sursa edu.ro

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 22 - 26 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Pe aceeaşi temă: 

Ministerul Educaţiei a publicat ghidul pentru Evaluarea Naţională DOCUMENT

Olt: 60,86% rată de promovare la simularea Evaluării Naţionale. O singură medie de 10, la o şcoală din Slatina

Mai multe - Slatina

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite