Demisii în lanț în administrația locală, la Slatina. După primarul Moț pleacă și șefii Companiei de Apă

0
Publicat:

Șefii Companiei de Apă Olt au anunțat, miercuri, 10 iulie 2024, că demisionează. Vestea vine după ce primarul PSD Emil Moț a anunțat tot astăzi că nu mai așteaptă să-i expire mandatul, ci îi invită pe liberali să preia conducerea primăriei. Care ar fi cauza demisiilor în lanț.

Șefii Companiei de Apă Olt și-au anunțat, miercuri, 11 iulie 2024, demisiile FOTo: FB/CAO
Șefii Companiei de Apă Olt și-au anunțat, miercuri, 11 iulie 2024, demisiile FOTo: FB/CAO

Directorul general al Companiei de Apă Olt și directorul adjunct demisionează, conform unui comunicat de presă postat pe contul oficial al operatorului regional de apă-canal. 

Directorul General al Companiei de Apă Olt, Cătălin Ușurelu și directorul adjunct, Vasile Covaciu și-au prezentat demisiile din funcțiile ocupate în cadrul instituției. Aceaste decizii au fost luate pentru a evita implicarea Companiei de Apă Olt, care gestionează proiecte cu finanțare europeană de peste 238 milioane euro, în luptele politice și într-o campanie de imagine negativă, care nu au nicio legătură cu activitatea noastră.

Compania de Apă Olt continuă investițiile și proiectele de modernizare și extindere a infrastructurii de apă și canalizare, de construire a stațiilor de tratare și epurare din localitățile din aria de operare, pentru creșterea calității serviciilor publice oferite comunităților. În zilele următoare, Consiliul de Administrație va prezenta procedurile necesare pentru desemnarea noii conduceri a companiei. Compania de Apă Olt face parte din fiecare comunitate!”, este comunicatul postat pe contul de Facebook al CAO.

Vasile Covaciu, directorul adjunct al CAO, este socrul primarului Slatinei - Emil Moț și ocupa funcția în compania în care acționar principal este Primăria Slatina deși are și calitatea de pensionar. Cătălin Ușurelu, pe de altă parte, a fost amintit în ultimele zile în dosarul de trafic de droguri în care este vizată Marina Pandarof, nume legat la rândul său de fostul șef SRI Florian Coldea. Și numele primarului Emil Moț a fost menționat în cadrul unei emisiuni la postul TV Realitatea Plus în același context, primarul PSD negând astăzi, într-o declarație pentru „Adevărul”, că ar avea vreo legătură cu faptele expuse în emisiune.  

Primarul Emil Moț a anunțat, miercuri, 10 iulie 2024, că demisionează din funcția de primar „pentru a facilita o tranziție administrativă lină și pentru a pune stop incertitudinilor generate de situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni”. Moț renunță și la calitatea de membru al PSD Slatina, a menționat acesta în comunicatul postat pe contul Primăriei Slatina.

Și cei doi viceprimari PSD vor renunța la funcțiile din primărie, a mai anunțat Emil Moț.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite