Cum se respectă măsurile de prevenire a infectării cu SARS-CoV2 în microbuzele cu navetişti. Şoferii au luat amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conform normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, microbuzele pot fi ocupate doar la jumătate din capacitate
Conform normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, microbuzele pot fi ocupate doar la jumătate din capacitate

Poliţiştii au sancţionat zeci de persoane în urma unei acţiuni de control desfăşurate vineri-dimineaţă, vizat fiind sectorul de transport de persoane.

Şi şoferii, dar şi cei care circulă cu microbuzele şi autobuzele s-au relaxat, au constatat poliţiştii olteni care au controlat în această dimineaţă 38 mijloace de transport şi au legitimat aproape 130 de persoane.

Punerea la dispoziţie a soluţiei dezinfectante, la urcarea în mijlocul de transport, este facultativă pentru unii şoferi (sau firme de transport, dacă aceştia nu le aveau din vina angajatorului lor). Tot opţională au considerat şoferii că este şi regula ca locurile din spatele şoferului să rămână neocupate, pentru a se limita riscul răspândirii noului coronavirus. 

„Un bărbat, de 55 de ani, în calitate de conducător auto, în timp ce efectua transport de călători pe ruta Slatina-Teslui, nu a păstrat libere scaunele din spatele şoferului, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 500 de lei.
Un al doilea bărbat, de 51 de ani, tot conducător auto, tot pe ruta Slatina-Teslui, a fost identificat fără a avea montat dozator cu soluţie dezinfectantă lângă uşa de acces. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 600 de lei“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

control microbuze navetişti

Nici pasagerii nu au fost scutiţi de amenzi. Patru dintre ei, surprinşi fără mască, au fost sancţionaţi contravenţional.  Cele şase sancţiuni aplicate şoferilor şi pasagerilor totalizează 3.600 lei. 

„Au fost verificate 38 de mijloace de transport în comun cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. Peste 120 de persoane au fost legimitate şi verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. (...) De asemenea, alte 23 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 3.300 de lei, fiind retras un certificat de înmatriculare.

Facem apel la cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare socială pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru protecţia celor din jur“, au mai transmis poliţiştii.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite