VIDEO Navetiştii, ca peştii în microbuz, în plină pandemie. Poliţiştii i-au obligat să coboare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ca pestii in microbuz

Un microbuz în care călătoreau cu 15 pasageri peste capacitatea autovehiculului a fost oprit în trafic de către poliţişti, şoferul fiind amendat.

„Minunea“ s-a petrecut miercuri, 25 martie 2020, pe ruta Slatina - Schitu, 15 călători fiind descoperiţi călătorind în picioare, lucru care este, de altfel, obişnuit în transportul în comun intrajudeţean, neobişnuit de data aceasta fiind contextul.

„În data de 25 martie 2020, în jurul orelor 15.50, pe DJ 653, pe raza localitatii Valea Mare, a fost depistat un microbuz ce efectua servicii de transport persoane contracost, pe ruta Slatina - Valea Mare - Recea - Schitu. În interiorul microbuzului au fost identificate un numar total de 36 de persoane (15 persoane în plus), în condiţiile în care microbuzul, conform certificatului de înmatriculare, este prevazut cu un nr de 21 de locuri.

Conducatorul auto, un barbat, de 44 de ani, din comuna Schitu, a fost sanctionat contraventional conform  HG 69/2012, cu amenda in cuantum de 12.000 lei“, a transmis IPJ Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cum sunt obligaţi să circule navetiştii, în plină pandemie

Autorităţile recomandă în această perioadă, pentru a evita contractarea virusului chinezesc, suplimentarea mijloacelor de transport în comun astfel încât să poată fi asigurată distanţa care limitează pericolul. În fapt, navetiştii sunt însă obligaţi în continuare să accepte să urce în microbuze şi autobuze supraaglomerate pe anumite rute, pentru că încă multe firme lucrează la capacitate maximă. 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite