Cafeneaua în care trei elevi au băut până la comă a fost închisă. Amendă aproape simbolică pentru barman

0
Publicat:

Polițiștii au sancționat cu închiderea pentru 30 zile a localului din Olt în care trei elevi cu vârste între 14 și 16 ani au consumat băuturi alcoolice, fiind preluați în stare comatoasă. Amendă aproape simbolică pentru barman.

Elevii au ajuns la spitalul din Slatina aproape în comă alcoolică FOTO: A.M.
Elevii au ajuns la spitalul din Slatina aproape în comă alcoolică FOTO: A.M.

Trei elevi, doi băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina în stare comatoasă, vineri, 9 decembrie 2022. Ar fi început să consume băuturi alcoolice în jurul orei prânzului, într-un bar-cafenea aflat în vecinătatea liceului din Scornicești la care învață.

Barmanul le-ar fi pus în față mai întâi o sticlă de tărie, apoi și pe a doua. Adolescenții, doi dintre ei elevi în anul I de profesională, cel de al treilea, în anul II, ar fi combinat chiar vodcă și coniac.

Au ieșit din local, însă nu au putut să se deplaseze foarte departe, fiind descoperiți pe o bancă în fața barului. Fata a reușit să-și sune mama și să o anunțe că nu se simte bine, în cele din urmă cei trei fiind preluați de echipaje de ambulanță și transportați al spitalul din Slatina.

Reprezentanții IPJ Olt spun că în urma cercetării împrejurărilor în care elevii au consumat alcool s-a stabilit localul în care s-a produs beția, barmanul fiind sancționat contravențional cu amendă de 200 lei pentru că le-a servit băuturi alcoolice minorilor, o altă sancțiune aplicată fiind suspendarea activității barului pentru 30 de zile.

„Au profitat de faptul că elevii de clasa a XII-a au avut simulare”

La ora la care cei trei elevi au consumat băuturi alcoolice, aceștia ar fi trebuit să fie la școală. Directorul liceului din Scornicești, prof. Mioara Badea, spune că adolescenții în discuție, și probabil și alți elevi, pur și simplu au profitat de faptul că în școală s-a derulat simularea probei la Matematică pentru  elevii care vor susține vara viitoare Bacalaureatul, reușind să plece mai devreme. 

„Trebuia să fie la școală. Acest aspect îl vom discuta în comisia de etică. Ce se întâmplă: a fost simulare. Noi în mod curent închidem porțile liceului, liceul este securizat cu pază permanentă, 24 ore pe zi. Joi și vineri a fost simularea examenului de Bacalaureat la elevii de clasa a XII-a. Aceștia, după susținerea probei, au putut să plece acasă. Au profit de lucrul ăsta și au plecat și ei. Joi am reușit să-i păzim, dar vineri, elevii au plecat grupuri-grupuri”, a precizat directorul școlii, pentru „Adevărul”, menționând de asemenea că se va constitui o comisie la nivelul școlii pentru a cerceta cele întâmplate și a adopta măsuri în consecință.

Vestea bună este că starea celor trei adolescenți este mult îmbunătățită. Aceștia se află încă la SJU Slatina, de unde părinții fetei, respectivi asistenții maternali care îi au în plasament pe cei doi băieți, așteaptă să fie externați curând.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite