Trei elevi din Bihor au intrat băuţi în şcoală. Un adolescent a fost încătuşat de polițiști VIDEO

0
0

Trei elevi din Bihor au intrat băuţi în şcoală, înjurându-şi colegii şi cadrele didactice. Profesorii au cerut ajutorul Poliţiei, iar unul dintre adolescenţi a fost scos în cătuşe şi condus la Poliţie.

Unul dintre adolescenţii băuţi a fost imobilizat şi încătuşat. Foto: capturi Facebook
Unul dintre adolescenţii băuţi a fost imobilizat şi încătuşat. Foto: capturi Facebook

S-a întâmplat la şcoala gimnazială din localitatea Hidişelu de Sus, judeţul Bihor, luni dimineaţa, înainte de începerea orelor de curs. Cei trei elevi, toţi în vârstă de 14 ani, au intrat în şcoală unde şi-au înjurat colegii şi cadrele didactice care, pentru că adolescenţii au refuzat să plece acasă, au solicitat ajutorul poliţistului aflat în faţa unităţii pentru a dirija traficul.

Scos cu Poliţia

Poliţistul, Mihai Lucaciu, care este şeful Postului de Poliţie din localitate, le-a cerut celor trei elevi să iasă în curte, ca să-i poată conduce acasă, însă unul dintre băieţi s-a opus. A luat-o la goană prin şcoală, prin sălile de clasă, şi-a îmbrâncit pe un coleg fiind oprit în final pe coridor, unde a fost imobilizat de Lucaciu și de un alt polițist, chemat între timp ca să-l sprijine.

Momentul a fost filmat de un elev, din sala de clasă, iar înregistrarea a fost postată pe Facebook chiar de mama băiatului, care îl acuză pe şeful de post de abuz. În înregistrare se vede că poliţiştii au încercat să-i pună adolescentului cătuşe în picioare, dar nu au reuşit. Ca atare s-au luat la trântă cu elevul, iar unul dintre oamenii legii s-a urcat efectiv peste el, în timp ce al doilea l-a înjurat. Înregistrarea a fost întreruptă în momentul în care o angajată a şcolii le-a cerut elevilor să închidă uşa. În final, elevul a fost scos din şcoală în cătuşe şi dus la sediul Postului de Poliţie.

Copil amendat

Contactată în legătură cu acest caz, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, susţine că intervenţia poliţiştilor a fost necesară pentru că elevii „ar fi venit la școală sub influența băuturilor alcoolice și ar fi tulburat ordinea și liniștea publică în școală, nerespectând regulamentul școlar, având un comportament neadecvat, agresiv și proferând injurii la adresa elevilor și a personalului didactic”.

Reprezentanta Poliţiei confirmă că elevul a fost scos în cătuşe din şcoală şi condus la Postul de poliție din Hidișelu de Sus, unde ar fi continuat scandalul, până când a fost predat familiei. Elevul s-a ales cu amenzi de 1000 lei, „pentru provocarea de scandal, în locuri sau localuri publice și pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene”. Amenzi pe care, fiind minor, le vor plăti părinţii săi.

Poliţiști în anchetă

În ceea ce priveşte acuzaţiile de abuz, conducerea Poliţiei a dispus, de urgență, efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern, iar pentru acuzele de agresiuni asupra minorului,  polițiștii Biroului Control Intern s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, trimis spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Directoarea şcolii, Elena Moza, nu a răspuns apelurilor telefonice.

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite