BAC 2014 Olt. Aproape 4.000 de elevi sunt aşteptaţi la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 4.000 de elevi din judeţul Olt sunt aşteptaţi la examen  (FOTO: Mugurel Manea)
Aproape 4.000 de elevi din judeţul Olt sunt aşteptaţi la examen  (FOTO: Mugurel Manea)

Absolvenţii clasei a XII-a intră, de marţi – 10 iunie, în focul primei sesiuni a examenului de bacalaureat din acest an, respectiv proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, la BAC-ul 2014 sunt aşteptaţi 3.964 elevi de clasa a XII-a, mult mai puţini faţă de anul trecut.

Prima ediţie a examenului de bacalaureat din acest an demarează, marţi – 10 iunie, cu proba orală la limba română. Evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt relevă că, în perioada legală de înscriere la acest examen, s-au înscris 3.173 absolvenţi ai clasei a XII-a, la care se adaugă alţi 791 elevi care au picat acest examen în anii anteriori. Cifra totală a liceenilor ce vor susţine BAC-ul în prima sesiune iunie-iulie arată, astfel, că se ridică la 3.964 elevi, mult mai puţin decât anul trecut, când au figurat la linia de start 5.004 elevi.

De asemenea, demn de menţionat este şi faptul că numărul liceenilor din ultimul an din acest an care s-au înscris la bacalaureat este mai mic cu peste 1.000 decât cei care termină practic studiile liceale: 4.205 elevi. Diferenţa elevilor de clasa a XII-a din judeţ care nu se vor prezenta la examenul de bacalaureat, deşi teoretic ei termină acum liceul, este reprezentată de elevi care au probleme înainte de finalizarea studiilor: corijenţe sau absenteism.

În intervalul 10-27 iunie se vor desfăşura probele de competenţe de comunicare în limba română, digitale şi de comunicare într-o limbă străină. Prima probă scrisă va fi pe data de 30 iunie - la Limba şi literatura română, iar ultima va fi pe data de 4 iulie - proba scrisă la alegere. Elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie şi tot în această zi vor putea fi depuse contestaţiile, rezultatele finale urmând să fie publicate pe 11 iulie.

Calendar Bac 2014 sesiunea iunie-iulie  
 
Probe orale:  
--- 10-12 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
--- 1-13 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
--- 16-20 iunie: Evaluarea competenţelor digitale;
--- 23-27 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;
Probe scrise:
--- 30 iunie: Limba şi literatura română;
--- 1 iulie: Limba şi literatura maternă;
--- 2 iulie: Proba obligatorie a profilului;
--- 4 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării;
--- 7 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00);
--- 7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00);
--- 8-10 iulie : Rezolvarea contestaţiilor;
--- 11 iulie: Afişarea rezultatelor finale.  

Anul trecut, în judeţul Olt s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.004 elevi, dintre care s-au prezentat 4.457, nu mai puţin de 2.519 fiind respinşi, ceea ce a făcut ca să rezulte un procent de promovare a BAC-ului în prima sesiune înainte de contestaţii de numai 43,44 %.
 

Mai puteţi citi:

BAC 2014. Aproape 2500 de absolvenţi de liceu din Bistriţa-Năsăud s-au înscris la examenul de Bacalaureat

Bac 2014 Hunedoara: record negativ de absolvenţi din promoţia 2014, înscrişi la examenele din sesiunea de vară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite