BAC 2014. Proba orală la Limba Română. 60 de liceeni de la Olt au ratat deja examenul prin absenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proba orală la Limba română a făcut deja "victime" în rândul liceenilor de la Olt  (FOTO: Mugurel Manea)
Proba orală la Limba română a făcut deja "victime" în rândul liceenilor de la Olt  (FOTO: Mugurel Manea)

Primii 60 de liceeni din clasa a XII-a din judeţul Olt au ratat deja examenul de bacalaureat prin faptul că nu s-au prezentat la prima probă: cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. Examenul continuă vineri – 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, la prima probă a bacalaureatului deja încheiată - cea orală de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, trebuia să se prezinte nu mai puţin de 3.190 de elevi din clasa a XII-a, atât din anul şcolar curent, dar şi din seriile anterioare. La finalul probei însă – joi 12 iunie, orele 16.00, după cele trei zile de derulare a acesteia, reprezentanţii IŞJ Olt au constatat că 60 dintre ei nu s-au prezentat, iar 74 au susţinut proba, dar calificativele lor nu au fost cuprinse încă în evidenţele IŞJ Olt. Deoarece au absentat la prima probă, elevii care nu s-au prezentat nu mai pot participa la celelalte probe ale examenului.

Profesorii din comisii au considerat că majoritatea dintre liceenii care au susţinut proba orală la Limba română - respectiv 2.183 elevi, s-au descurcat destul de bine, fapt pentru care au primit calificativul “experimentat”. Alţi 637 elevi au primit aprecierea “avansat” şi doar 236 s-au ales cu calificativul “mediu”. Spre deosebire de anul trecut când un elev a fost dat afară de la această probă deoarece a fost surprins încercând să fraudeze, de data aceasta nu a mai fost eliminat niciun elev.

Reamintim că, la această primă ediţie a examenului de bacalaureat din acest an de la Olt, s-au înscris 3.964 elevi, dintre care 791 provin din seriile anilor trecuţi. În intervalul 10-27 iunie se vor desfăşura probele de competenţe de comunicare în limba română, digitale şi de comunicare într-o limbă străină. Prima probă scrisă va fi pe data de 30 iunie - la Limba şi literatura română, iar ultima va fi pe data de 4 iulie - proba scrisă la alegere. Elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie şi tot în această zi vor putea fi depuse contestaţiile, rezultatele finale urmând să fie publicate pe 11 iulie.

Calendar Bac 2014 sesiunea iunie-iulie  
 
Probe orale:  
--- 10-12 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
--- 1-13 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
--- 16-20 iunie: Evaluarea competenţelor digitale;
--- 23-27 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;
Probe scrise:
--- 30 iunie: Limba şi literatura română;
--- 1 iulie: Limba şi literatura maternă;
--- 2 iulie: Proba obligatorie a profilului;
--- 4 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării;
--- 7 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00);
--- 7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00);
--- 8-10 iulie : Rezolvarea contestaţiilor;
--- 11 iulie: Afişarea rezultatelor finale.  

Anul trecut, în judeţul Olt s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.004 elevi înscrişi, dintre care s-au prezentat 4.457, nu mai puţin de 2.519 fiind respinşi, ceea ce a făcut ca să rezulte un procent de promovare a BAC-ului “de vară” de numai 43,44 %.

Vă mai recomandăm:

FOTO-VIDEO BAC 2014 Olt. Proba orală la Limba Română. Elevii de la Olt sunt temători pentru rezultatele finale

BAC 2014 Olt. Aproape 4.000 de elevi aşteptaţi la examen

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite