Intervenţii ale Salvamont Alba pentru recuperarea unor femei rănite pe munte

0
0
Foto: Salvamont Alba
Foto: Salvamont Alba

Salvatorii montani din Alba intervin duminică după-amiaza pentru salvarea unei turiste accidentate pe un traseu din Scăriţa-Belioara. O intervenţie similară a avut loc şi sâmbătă.

Potrivit Salvamont Alba, se acţionează pentru acordarea primului ajutor si coborârea pe abruptul din Scăriţa-Belioara, comuna Poşaga, a unei femei de 40 de ani din Cluj -Napoca.

Aceasta parcurgea traseul cu marcaj turistic „Punct Roşu” când suferit un accident la un picior, urmat de o inflamatie însemnată, ce o împiedică să se mai deplaseze.

Însoţitorii acesteia au indicat coordonatele locului în care se află, pentru a fi găsită mai uşor. Accesul dificil, distanta mare pe care trebuie să o parcurgă, terenul accidentat şi abrupt îngreunează mult interventia salvamontiştilor.

Un echipaj Salvamont-Salvspeo Alba a acţionat şi sâmbătă seara, pentru salvarea unei turiste care s-a accidentat pe traseu în zona comunei Rimetea.

salvamont alba

Foto: Salvamont Alba

”În urma unui apel venit prin 112, Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba intervine în zona comunei Rimetea, pe traseul Bandă Roşie, pentru acordarea primului ajutor şi evacuarea unei femei în vârstă de 44 de ani din judeţul Alba, care a suferit o fractură de membru inferior”, au anunţat salvamontiştii.

Vă mai recomandăm:

 

Primarul din Ardeal arestat şi ucis de comunişti pentru motive inventate. Locul unde a fost îngropat, rămas secret

 

Strănepotul Regelui Mihai, botezat la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Invitaţi din ţară şi străinătate VIDEO

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite