Accident rutier grav cu trei victime încarcerate la Radomireşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc înainte de ivirea zorilor  (FOTO: Adevărul)
Accidentul a avut loc înainte de ivirea zorilor  (FOTO: Adevărul)

Trei persoane au fost rănite, sâmbătă dimineaţă, în urma producerii un accident de circulaţie în comuna Radomireşti, judeţul Olt. Din primele cercetări, se pare că vinovat se face unul dintre cei doi conducători auto implicaţi, ce nu ar fi respectat semnificaţia unui indicator auto din zona cu pricina. Victimele au ajuns la spitalele din Slatina, Caracal şi Bucureşti.

Accidentul a avut loc în jurul orelor 05.15, pe Drumul European 70, pe raza comunei Radomireşti. Potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor, accidentul a fost cauzat de un şofer care a ales să nu ţină cont de semnificaţia unui indicator auto din zona unde avea să se petreacă incidentul rutier.

“Accidentul rutier a avut loc pe D.E. 70, după ce un conducător auto nu a respectat semnificaţia unui indicator de drum îngustat şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului a rezultat rănirea celor doi şoferi, precum şi a unui pasager aflat în autoturismul ce a încălcat regulile rutiere. În prezent se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, responsabil relaţii mass-media al IPJ Olt.

Cei care au intervenit primii la locul accidentului au fost pompierii Detaşamentului Caracal şi ai Gărzii Stoeneşti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt, ce au trimis două autospeciale de stingere dotate cu accesorii pentru descarcerare, precum şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă. La faţa locului s-a constatat că şoferii celor două autoturisme de teren implicate în accident rămăseseră încarceraţi în autovehiculele lor avariate. 

“Pompierii specializaţi în operaţiuni de descarcerare au acţionat pentru extragerea celor două victime din autoturismele implicate în accident, iar echipajul SMURD a preluat o altă victimă, în vârstă de 25 de ani, originară  din comuna Traian, pasager pe scaunul din dreapta faţă al unuia dintre vehicule. Cei doi şoferi, unul în vârstă de 35 de ani - din Caracal, iar celălalt - de 65 de ani, cu cetăţenie română şi austriacă, au fost transportaţi ulterior, cu multiple traume, la spitalele din Slatina şi Caracal”, a precizat şi plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Ulterior, după examinarea bărbatului de 65 de ani ce a ajuns la Slatina, cadrele medicale de aici au luat decizia transferului acestuia la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti cu ajutorul unui elicopter SMURD ce a sosit de la Craiova.

Mai puteţi citi:

Microbuz răsturnat la Brebeni din vina şoferului

Accident cu doi răniţi lângă uzina Alro Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite