50 euro pentru un loc în sala de examen auto. Aventura unei femei care a vrut rapid permisul de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a încercat să scurteze aşteptarea pentru obţinerea permisului de conducere FOTO: arhiva Adevărul
Femeia a încercat să scurteze aşteptarea pentru obţinerea permisului de conducere FOTO: arhiva Adevărul

O femeie a încercat, cu două zile în urmă, să obţină cu bani un loc în sala de examen, la Slatina, pentru obţinerea permisului de conducere auto. Poliţistul i-a chemat pe colegii de la Anticorupţie.

Flagrantul a avut loc marţi, 9 august 2022. O femeie care acum se află sub control judiciar a încercat să obţină cu bani un loc în sala de examen, având în vedere că sistemul de programări indică un timp de aşteptare de câteva săptămâni pentru examinare. 

Femeia i-ar fi dat poliţistului dosarul pentru înscrierea la examen, însă în dosar a „strecurat“ şi 50 euro, în speranţa că nu va fi nevoită să aştepte. 

„La data de 09.08.2022, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie –  Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au realizat acţiunea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, care a oferit o sumă de bani cu titlu de mită unui ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Olt.

În fapt, persoana în cauză s-a prezentat la sediul S.R.P.C.I.V. Olt pentru a susţine examenul de obţinere a permisului de conducere, deşi nu avea programare în acest sens.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că aceasta a pus o sumă de bani în interiorul unui dosar pe care l-a înmânat ofiţerului de poliţie, care avea atribuţii de examinare şi supraveghere a sălii de desfăşurare a probei teoretice, cu scopul de a-l determina să-i permită susţinerea probei.

Ofiţerul de poliţie din cadrul S.R.P.C.I.V. Olt a refuzat suma de bani oferită cu titlu de mită şi a apelat Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806 pentru a sesiza infracţiunea de corupţie“, se menţionează într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie. 

La aceeaşi dată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, femeia fiind cercetată în continuare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Vă recomandăm să citiţi şi:

27 de inculpaţi din „Dosarul permiselor de la Suceava”, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie privind omologarea şi înmatricularea unor autovehicule

Primarul din Mărăşeşti, călcat din nou de mascaţi. Edilul fura curent de la o sală de sport să-şi încarce maşina electrică

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite