Pedeapsa primită de infirmierul de la Călineşti, acuzat că a omorât în bătaie un pacient cu afecţiuni psihice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infirmierul care a omorât în bătaie un pacient, condamnat la închisoare FOTO Arhivă Adevărul
Infirmierul care a omorât în bătaie un pacient, condamnat la închisoare FOTO Arhivă Adevărul

Ştefan Dorian Cordonaş, infirmierul din cadrul Centrului de recuperare neuropsihică din localitatea Călineşti, acuzat că a omorât în bătaie un pacient cu afecţiuni psihice, a fost condamnat la  6 ani şi 4 luni de închisoare.

Infirmierul a fost găsit vinovat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă. Sentinţa a fost dată miercuri, 10 august 2022, de Tribunalul Prahova şi nu este definitivă.

Acecastă instanţă a decis ca infirmierul să plătească şi daune morale rudelor victimei, în valoare de 50.000 de lei şi daune materiale în cuantum de 6096 lei.

Sentinţa în acest dosar vine exact la un an de la scandalul soldat cu moartea bărbatului internat în centrul de recuperare de la Călineşti. La începutul lunii august (2021), un pacient cu probleme psihice a murit, după ce a fost abuzat fizic de către infirmier. 

Parchetul de pe lângă TribunaluluI Prahova a deschis dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Potrivit unor surse din zona anchetei, pacientul mort a fost implicat pe 1 august 2021 într-o încăierare cu fratele său, şi el internat în acelaşi centru. 

Un infirmier a intervenit să-i despartă, iar ulterior l-a agresat pe cel care începuse scandalul. Se pare că agresiunea a fost una deosebit de violentă.

Victima a acuzat atunci stări de rău, motiv pentru care a fost chemat medicul centrului, care a decis să-l transfere pe pacient la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. 

Aici medicii au constatat ca bărbatul avea coaste fisurate, i-au dat un tratament şi l-au trimis înapoi în centru, la Călineşti, unde a decedat în ziua de 5 august.

Vă recomandăm şi:

A fost reţinut asistentul medical acuzat că a bătut un pacient care ulterior a murit. Va fi propus pentru arestare

Pacient de la Psihiatrie, mort după ce a fost bătut de un asistent medical. Procurorii au deschis o anchetă

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite