UPDATE Doi copii, atacaţi de un urs la marginea unui sat din Sibiu. „A fost muşcat de cap, abdomen şi fese”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine ilustrativă Arhiva Adevărul
Imagine ilustrativă Arhiva Adevărul

Întâmplarea s-a petrecut în cursul zilei de luni, 18 aprilie, la marginea satului Armeni din comuna Loamneş, judeţul Sibiu. Una dintre victime prezintă mai multe plăgi muşcate la nivelul capului şi şoldului.

Update;,Cei doi fraţi se aflau la o stână aflată la câteva sute de metri depărtare de sat, când au fost atacaţi de o ursoaică cu doi pui. Unul dintre ei a suferit mai multe plăgi muşcate la nivelul capului, abdomenului şi feselor, iar celălalt a fost salvat de câinii stânei şi de tatăl cu care merseseră la oi. Însă a suferit un atac de panică. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu, Ioana Mătăcuţă, copilul este internat în Secţia Chirurgie Pediatrică.

Din spusele primăriţei localităţii Loamneş, Maria Greavu, astfel de atacuri nu au mai avut loc până acum în zonă. A fost anunţat fondul de vânătoare de care aparţine zona, iar un paznic a fost trimis imediat la locul incidentului. Urmează ca ursoaica şi puii să fie relocaţi. „Ar fi putut să fie o tragedie. Şocul a fost cu atât mai mare cu cât totul s-a întâmplat ziua în amiaza mare”, a recunoscut primăriţa

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu au transmis că ambii copii au supravieţuit în urma întâlnirii cu animalul sălbatic.

„În urma unui apel venit pe numărul de unic de urgenţă 112, din partea unui cetăţean care semnala faptul că doi copii au fost atacaţi de un urs la marginea satului, pompierii militari din cadrul ISU Sibiu, au intervenit de urgenţă, cu un echipaj SMURD cu medic, în localitatea Armeni, comuna Loamneş pentru a acorda îngrijiri medicale unor minori în vârstă de aproximativ 8 şi 11 ani”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ştefan. 

Una dintre victime a fost transportată la un spital din apropierea locului în care a avut loc atacul. 

„La faţa locului, cei doi copii erau conştienţi, cooperanţi şi stabili, unul dintre ei fiind transportat la Compartimentul pentru Primiri Urgenţe Luther cu  plăgi muşcate la nivelul scalpului şi şoldului”, a precizat aceeaşi sursă.

Vom reveni cu amănunte. 

Vă mai recomandăm şi:

Cazul minorului german trimis pe mii de euro la reeducare în România, care a ucis o femeie în stradă. Singurul lucru ştiut despre trecutul său

Preşedintele Iohannis a mers împreună cu soţia la slujba de Înviere: Cred că e bine să ne rugăm pentru cei care suportă ororile războiului şi încă aşteaptă pace

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite