Un băiat de 10 ani, plecat la şcoală, a dispărut pentru mai bine de 12 ore. Ce a spus când a fost găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine generică Foto Arhiva Adevărul
Imagine generică Foto Arhiva Adevărul

Marţi seara, 12 octombrie, Poliţia Sibiu anunţa dispariţia unui copil de 10 ani. La scurt timp, aceeaşi instituţie revenea asupra informaţiilor cu precizarea că minorul a fost găsit.

Întâmplarea a avut loc în municipiul Sibiu. Poliţia a solicitat ajutorul populaţiei pentru găsirea minorului, oferind semnalmentele acestuia şi câteva informaţii despre dispariţie.

„Dacă l-aţi văzut, anunţaţi urgent Poliţia”, se preciza într-un comunicat prin care publicul era anunţat că minorul a plecat de la şcoală într-o direcţie necunoscută. Populaţia care deţinea informaţii în acest sens era rugată să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112.

Părinţii copilului s-au prezentat marţi seara, în jurul orei 21:00, la Poliţie, pentru a anunţa că l-au văzut pe Nicolae Ştefan ultima dată în cursul dimineţii, în jurul orei 08:00 când a plecat la şcoală. Nu ştiau decât că a părăsit incinta şcolii şi a plecat într-o direcţie necunoscută fără să anunţe pe cineva sau să împărtăşească din planurile sale cuiva, motiv pentru care 12 ore mai târziu nu aveau nici o veste de la acesta. 

Ca semnalmente, precizau că băiatul pare mai mare decât vârsta pe care o are: 1,60 metri înălţime, 46 de kg, iar în momentul plecării de acasă purta un echipament sport de culoare neagră, cu încălţări adecvate de culoare albă, iar ca semne particulare indicau cele două tatuaje de pe umeri cu inscripţia „Tatăl meu” şi o inimă cu inscripţia „Ali”.

La nici o jumătate de oră de la anunţarea dispariţiei minorului, Poliţia revenea cu noi informaţii: „Din fericire, în urmă cu câteva minute, minorul a fost găsit de către poliţişti în apropiere de domiciliu, în zona cartierului Ţiglari. Din primele verificări nu rezultă indicii că ar fi fost victima vreunei infracţiuni”, precizau reprezentanţii Poliţiei. 

Aceeaşi sursă avea să comunice şi unde fusese minorul plecat atâtea ore: „A declarat că s-a aflat la un prieten, în municipiul Sibiu”. 

Cum nu există indicii că părinţii ar fi încălcat vreo normă legală cu privire la siguranţa copilului, împotriva acestora nu a fost luată nici o măsură, iar minorul le-a fost încredinţat.

Vă mai recomandăm şi:

Cum a scăpat o şoferiţă de amendă, deşi încălcase legea. Greşeala făcută de poliţistul care a scris procesul-verbal

A fost găsită persoana care a vandalizat statuia lui Samuel von Brukenthal. Cine este şi ce sancţiune a primit 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite