Trafic blocat pe A1, la Sibiu. Șoferul unui microbuz de transport persoane a adormit la volan

0
Publicat:

Un accident rutier s-a produs vineri dimineața, 16 septembrie, pe autostrada A1, în zona Aeroportului Sibiu. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, iar una a ajuns în final la spital.

Accident rutier pe A1 în zona Aeroportului Sibiu Foto Turnul Sfatului
Accident rutier pe A1 în zona Aeroportului Sibiu Foto Turnul Sfatului

Trafic rutier blocat pe A1, în urma unei coliziuni față - spate, între un microbuz pentru transport persoane și o camionetă pentru transport marfă.

„Polițiștii Biroului Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva intervin la un accident rutier pe A1 produs la km. 254, în zona Aeroport Sibiu, pe sensul de mers Deva – Sibiu. Din primele cercetări efectuate, se pare că, în timp ce conducea un microbuz transport persoane, în care se aflau doi pasageri, șoferul, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din județul Timiș, ar fi adormit la volan. Microbuzul de transport persoane a intrat în coliziune cu un microbuz transport marfă condus în fața sa de către o sibiancă în vârstă de 47 de ani”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliție Județene Sibiu, Elena Welter.

Accident rutier pe A1 în zona Aeroportului Sibiu Foto Turnul Sfatului
Accident rutier pe A1 în zona Aeroportului Sibiu Foto Turnul Sfatului

Pentru că inițial s-a crezut că este vorba despre mai multe posibile victime, la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a intervenit cu două echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de descarcerare și una de stingere.

„La fața locului, echipajele medicale au evaluat și au stabilizat toate cele patru persoane conștiente, autoevacuate, implicate în accident”, a menționat și purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Din fericire, doar o persoană a ajuns în final la spital. În urma impactului, unul dintre pasagerii din microbuzul de transport persoane, o femeie în vârstă de 61 de ani, din județul Brașov, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu, conștientă cu traumatism toracic.

„Celelalte trei persoane au refuzat transportul la spital”, a mai menționat reprezentanta ISU Sibiu. 

Accidentul s-a produs în în jurul orei 06:10, dar traficul pe A1, în zonă se desfășoară în continuare, după aproape două ore de la eveniment, pe banda de urgență, benzile 1 și 2 de mers fiind încă blocate. 

În continuare se fac cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor exacte în care s-a produs accidentul.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite