O elevă de 17 ani rănită în tragedia din Odorheiu Secuiesc a murit la spital

0
Publicat:

O altă elevă, grav rănită în urma prăbușirii zidului internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, pe 18 decembrie 2023, a murit, în decursul zilei de marți. Ea se afla internată la Secția ATI Copii a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, conform informațiilor transmise de Agerpres.

Internatul din Odorheiu Secuiesc, prăbușit FOTO INQUAM Photos Alex Nicodim
Internatul din Odorheiu Secuiesc, prăbușit FOTO INQUAM Photos Alex Nicodim

Fata, în vârstă de 17 ani, originară din localitatea Albești de lângă Sighișoara, este a doua victimă care a pierit în urma acestui tragic eveniment.

Din cauza prăbușirii zidului internatului, patru elevi au fost prinși sub dărâmături, iar un elev și o elevă, ambii în vârstă de 17 ani, au suferit răni grave. În total, internatul catolic din Odorheiu Secuiesc găzduia 97 de elevi. 

Din păcate, starea critică a tinerei nu a permis salvarea vieții ei, chiar dacă medicii de la SCJU Târgu Mureș au depus toate eforturile posibile.

„Astăzi, în jurul orei 15:30, eleva internată la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încetat din viaţă. Medicii din Târgu Mureş au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a o salva”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş, Mariana Negoiţă.

Ajutor financiar și reacții ale autorităților

Guvernul maghiar a oferit școlii un ajutor financiar în valoare de 52.000 de euro pentru înlocuirea echipamentului tehnic al elevilor.

Pe de altă parte, Guvernul României a acordat câte 8.000 de lei celor două victime care au părăsit Spitalul Odorheiu Secuiesc și, totodată, 10.000 de lei familiilor fetei decedate și băiatului care și-a pierdut viața.

Eleva de 17 ani este a doua victimă care și-a pierdut viața FOTO INQUAM Photos Alex Nicodim
Eleva de 17 ani este a doua victimă care și-a pierdut viața FOTO INQUAM Photos Alex Nicodim

Lanțul de greșeli și ancheta în desfășurare

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală în legătură cu prăbușirea internatului. Autoritățile au numit vinovați directorul de proiect, proprietarul imobilului și antreprenorul care executa lucrările. În același timp, administratorul societății a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Martorii au indicat că prăbușirea zidului a survenit în timpul lucrărilor de canalizare din curte, iar ministrul Educației, Ligia Deca, s-a deplasat la fața locului pentru a investiga situația.

În paralel, președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au solicitat public identificarea vinovaților și tragerea acestora la răspundere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite