Imagini cu accidentul mortal de pe A1, surprinse de o cameră de supraveghere. Cauza tragediei VIDEO

0
Publicat:

O nouă tragedie s-a produs pe șoselele din România, în Sibiu. Imagini surprinse de o cameră de pe autostrada A1 arată cum a ajuns un TIR pe contrasens, iar polițiștii au dezlegat misterul accidentului.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de joi, 15 decembrie, la km 254 al A1, între ieșirea spre Aeroportul Sibiu și localitatea Cristian. Un TIR a scăpat de sub control, a lovit parapetul despărțitor al sensurilor de mers și a ajuns pe contrasens. Șoferul, un bărbat de 49 de ani, din Teleorman, a murit în urma impactului puternic. N-a avut nici o șansă să scape. 

Imaginile surprinse de camera de supraveghere a traficului (video) de pe autostradă arată cum, la un moment dat, TIR-ul începe să șerpuiască pe șosea, de parcă ar fi alunecat pe polei. Polițiștii sibieni aveau să constate, în urma cercetărilor, că mastodontul a scăpat de sub control pentru că pneul de pe partea stângă față a explodat. 

Accidentul de TIR de pe A1 SURSA ISU Sibiu
Accidentul de TIR de pe A1 SURSA ISU Sibiu

Rula normal pe prima bandă, dar greutatea ansamblului și viteza chiar dacă era în limite legale l-au împiedicat pe șofer să mai poată redresa TIR-ul. Tragedia s-a produs în aproximativ cinci secunde.

Imaginile au surprins și momentul în care mastodontul s-a izbit cu putere de glisiera mediană a autostrăzii: se observă bucățile din parapet cum sar în toate direcțiile în urma coliziunii, iar marfa din remorcă se împrăștie pe carosabil, dar și cum TIR-ul se oprește în cele din urmă, pe contrasens. Aici rulau un alt TIR și un autoturism ai căror șoferi au tras de volan rapid spre dreapta, pentru a evita coliziunea.  

Un stâlp cu indicatoare de pe sensul opus a fost și el distrus în urma acestui accident rutier.

Accidentul de TIR de pe A1 SURSA ISU Sibiu
Accidentul de TIR de pe A1 SURSA ISU Sibiu

Ansamblul implicat în acest accident mortal pe A1 se îndrepta spre Nădlac, când s-a produs tragedia. Era încărcat cu mii de borcane cu compot, care s-au răsturnat pe șosea în urma impactului. 

Șoferul a fost prins între fiarele contorsionate, din care a fost scos cu ajutorul unui echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu. Doar că salvatorii nu au mai putut face nimic pentru el. S-a constatat că suferise leziuni incompatibile cu viața, motiv pentru care un medic de pe ambulanță i-a declarat decesul.

Bucăți din parapetul drumului au acroșat un alt vehicul condus pe sensul opus, iar pe sensul Nădlac - Sibiu tragedia a determinat trafic blocat complet. Circulația pe acest sens a fost deviată pe DN1, prin localitatea Săliște, cu ieșire în zona Aeroportului Sibiu.

Accidentul de TIR de pe A1 SURSA ISU Sibiu
Accidentul de TIR de pe A1 SURSA ISU Sibiu

Deși s-a anticipat că traficul va fi reluat după o oră, în realitate acest lucru s-a produs târziu în noapte, după îndepărtarea resturilor și a TIR-ului de pe carosabil. 

Zona unde s-a produs accidentul de joi, 15 decembrie, a mai fost și în trecut scena unor evenimente rutiere grave. Spre exemplu, în urmă cu trei luni, tot la km 254 al A1 Sibiu, un microbuz care transporta persoane a intrat într-o autocamionetă cu marfă. Șoferul celui dintâi autovehicul adormise la volan. Din fericire toți cei implicați în eveniment au scăpat cu viață, o singură persoană având nevoie de îngrijiri suplimentare, la spital. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite