Șoferiță din Ungaria, beată criță la volan, cu copiii în mașină. Toți sunt acum în spital

0
Publicat:

Un accident rutier s-a produs vineri dimineața, 23 decembrie, pe DN14, în județul Sibiu. O mașină, condusă de o femeie de cetățenie maghiară, a ajuns în șanțul de pe marginea drumului.

O mamă beată la volan a ajuns cu mașina în care se aflau și cei doi copii în șanț
Accident rutier în Sibiu pe DN14 între Cornățel și Hosman din cauza alcoolemiei Foto ilustrativă

Ulterior, avea să se constate și motivul producerii acestui eveniment: alcool la volan. 

„În această dimineață, în jurul orei 05:00, polițiștii rutieri au intervenit la un autoaccident produs pe DN 14, la intrarea în Slimnic dinspre Mediaș. Din primele cercetări efectuate s-a constatat că, în timp ce conducea un autoturism dinspre Mediaș spre Sibiu, pe un tronson de drum cu o curbă la stânga, o femeie în vârstă de 29 de ani, cetățean străin, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, oprindu-se într-un șanț”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Potrivit sursei citate, șoferița beată și-a accidentat ambii copii, evenimentul soldându-se cu vătămarea corporală a doi minori care se aflau în autoturism, în vârstă de patru, respectiv șase ani, care au fost transportați la spital conștienți.

La intervenție s-au deplasat un echipaj SMURD cu medic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. 

Echipajele medicale au acordat îngrijiri medicale celor doi copii care mai apoi au fost internați la Spitalul de Pediatrie, împreună cu mama lor. 

Doar că în urma testării alcoolscopice a șoferiței din Ungaria a reieșit că aceasta se urcase beată criță la volan: rezultatul indicând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care femeia s-a ales cu un dosar penal.

„În cauză, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare din culpă, respectiv conducere sub influența alcoolului, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier”, a mai menționat reprezentanta Poliției Sibiu.

Este al doilea accident petrecut într-un interval de mai puțin de 12 ore pe drumurile din județul Sibiu. Joi seara, 22 decembrie, pe DJ 106, între Cornățel și Hosman, un microbuz de transport persoane condus de un sibian de 44 de ani a pătruns pe contrasens, în timpul depășirii unei cisterne, unde s-a lovit frontal cu un autoturism condus de un alt sibian de 48 de ani. Evenimentul a determinat blocarea traficului rutier, șase persoane având nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. În final, șoferul din autoturism și soția acestuia, în vârstă de 43 de ani, din Nocrich - Sibiu, au ajuns la spital cu multiple traumatisme și contuzii. Restul persoanelor implicate în coliziune au refuzat transportul la spital. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite