Sibiu: 30 de pompieri mai acţionează pentru stingerea incendiului de la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea. Focul este aproape lichidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO News.ro
FOTO News.ro

Reprezentanţii ISU Sibiu au precizat că la această oră 30 de pompieri mai intervin pentru stingerea incendiului de la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul, cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, iar incendiul este aproape lichidat.

Aproximativ 200 de pompieri acţionau sâmbătă dimineaţă pentru stingerea incendiului de la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu, care se manifestă pe aproape 2.600 de metri pătraţi. Populaţia din zonă a fost sfătuită să se izoleze în locuinţe cu geamurile închise. La faţa locului intervin pompieri din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş şi s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

Purtătorul de cuvânt al ISU SIbiu, Cristina Criveanu, a anunţat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că trei sute de pompieri din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş intervin la incendiul produs la un depozit de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu. De asemenea, sunt zeci de autospeciale, dar şi echipaje medicale. 

”În sprijinul lor sunt jandarmi, IPJ Sibiu, angajaţi ai Poliţiei Locale, Agenţiei de Mediu, ai Aeroportului, ai Primăriei Sibiu, Gărzii de Mediu, Apă Canal, Delgaz Grid, Electrica”, a transmis Cristina Criveanu. 

”Rugăm cetăţenii să se îndepărteze de focarul incendiului, având în vedere poluarea produsă de fumul degajat, urmare a arderii substanţelor. De asemenea, recomandam celor din vecinătatea zonei afectate să ia măsuri, fie de adăpostire în locuinţe cu geamurile închise, fie de părăsire a zonei”, a mai declarat Cristina Criveanu. 

Potrivit acesteia, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la faţa locului pentru a analiza situaţia, întrucât sediul operatorului economic la care se manifestă arderea se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 2.600 de metri pătraţi. Cea mai mare parte a acestei suprafeţe a fost afectată de incendiu. 

Incendiul a izbucnit, vineri seară, şi se manifestă la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă şi recipiente sub presiune goale, aflat la ieşirea din municipiul Sibiu către Mediaş. 

Circulaţia în zonă a fost complet restricţionată, fiind notificate Romatsa şi Aeroportului din Sibiu pentru atenţionarea zborurilor, având în vedere fumul dens degajat.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite