Primul copil cu COVID, vaccinat şi internat la un spital din Sibiu, e o adolescentă de 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu. FOTO: Institutiimedicale.ro
Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu. FOTO: Institutiimedicale.ro

O adolescentă de 15 ani este primul minor diagnosticat cu COVID-19, care a fost vaccinat, dar totuşi a necesitat internare.

Tânăra este în prezent internată la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu şi are cu evoluţie bună, susţine purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Ioana Mătăcuţă. Ea a mai precizat că adolecenta s-a vaccinat doar cu prima doză, fără să specifice despre ce ser anti-COVID-19 este vorba.

„Este vorba despre o fetiţă de 15 ani, internată din data de 18 noiembrie, cu simptomatologie digestivă şi care are o evoluţie bună, avându-se în vedere externarea în zilele următoare. Schema de vaccinare nu este completă, fetiţa fiind vaccinată doar cu prima doză", a explicat medicul Ioana Mătăcuţă, pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, în total, în spitalele din judeţul Sibiu se mai află, luni, 46 de pacienţi COVID pozitivi vaccinaţi. În cele opt spitale din judeţul Sibiu unde sunt îngrijiţi pacienţii cu COVID-19 sunt internaţi însă 273 de bolnavi, dintre care majoritatea sunt nevaccinaţi.

Vă mai recomandăm şi:

Un român cu atribuţii cât Arafat şi Gheorghiţă la un loc a învins pandemia în Australia

Teoria unui epidemiolog francez de origine română despre virulenţa SARS-CoV-2. „Nici HIV nu a devenit mai puţin agresiv în timp”

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite