Scene de Hollywood, turnate la Paltinu, la Bâlea Lac. Actorul Willem Dafoe a filmat în cabana de vânătoare a lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa româno-americană a filmat ore întregi în zona Bâlea Lac FOTO: Marius Constantin Olariu
Echipa româno-americană a filmat ore întregi în zona Bâlea Lac FOTO: Marius Constantin Olariu

La sfârşitul săptămânii trecute, o echipă româno-americană a filmat în zona Bâlea Lac mai multe scene din viitoarea peliculă „Legenda lui Ochi”, ce îl are în rolul principal pe celebrul actor Willem Dafoe, de patru ori nominalizat la Oscar.

O parte dintre scene au fost filmate la „Paltinu”, fosta cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, ridicată acum aproape cinci decenii.

„Judeţul Sibiu e atractiv pentru americani, care au ales Bâlea Lac unde au filmat la sfârşitul săptămânii câteva scene din filmul ”Legenda lui Ochi”. Iată că frumuseţea Munţilor Făgăraş, în special frumuseţea zonei Bâlea Lac, va fi admirată în curând de cinefili din toată lumea, iar o parte din ei, cu siguranţă, vor dori să vină la faţa locului!”, au scris reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu pe pagina de Facebook a instituţiei.

Marius Constantin Olariu, managerul Bâlea Turism, firma ce administrează fosta cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, a realizat mai multe fotografii la filmări.

„Echipa mixtă româno-americană, la turnarea unor scene din filmul «Legenda lui Ochi», cu Willem Dafoe şi alţi actori americani. Scena în care sunt folosite oile noastre, autohtone”, a scris Marius Constantin Olariu pe pagina sa de Facebook.

Celebrul Willem Dafoe, la Cabana Bâlea Lac FOTO: Facebook/ Cabana Bâlea Lac

willem dafoe la cabana Balea Lac FOTO Facebook Cabana Balea Lac

Unul dintre cei mai apreciaţi actori americani, Willem Dafoe are până acum în carieră patru nominalizări la Premiile Oscar şi alte trei la Globurile de Aur.

Este pentru a doua oară când Willem Dafoe filmează în România. În 2015, Willem Dafoe a stat mai multe săptămâni la Constanţa, unde a filmat pentru pelicula SF „What happend to Monday”. Filmul „Legenda lui Ochi" urmăreşte povestea unei tinere (Zengel) care fuge de acasă şi învaţă să comunice cu o specie de animale evazivă cunoscută sub numele de Ochi.

Willem Dafoe este pentru a doua oară la filmări în România FOTO: Marius Constantin Olariu

filmari willem dafoe cabana paltinu 01

Cabana lui Ceauşescu, ridicată cu doi ani înainte de inaugurarea Transfăgărăşanului

Cabana „Paltinu”, unde s-au desfăşurat filmările, a fost ridicată odată cu drumul naţional Transfăgărăşan, din dorinţa expresă a lui Nicolae Ceauşescu de a avea o locaţie personală pentru vânătoarea de capre negre. Vila a fost ridicată de trustul Carpaţi, unitate constructoare de elită în perioada comunistă şi a fost finalizata în anul 1972, cu doi ani înainte de darea în folosinţă a Transfăgărăşanului.

În 1974, în urma unei furtuni, cabana a rămas fără acoperiş, acesta fiind în totalitate aruncat în lacul Bâlea. De atunci, s-a decis ancorarea acoperişului de corpul clădirii. În anul 1988 a fost introdus curentul electric de la reţeaua naţională, linia dublă Bâlea Cascadă-Bâlea Lac fiind realizată în aproximativ şase luni. Acest lucru s-a datorat supărării lui Ceauşescu când după o vânătoare în anul 1987, grupul electrogen care alimenta cabana Paltinu cu energie electrică a pornit cu greu. De altfel Nicolae Ceauşescu a luat parte de multe ori la vânătoare de capre negre în zona Bâlea Lac, ultima oară în toamna lui 1989.

Vă mai recomandăm şi:

Noomi Rapace şi alte sute de actori au filmat în centrul Capitalei pentru „What Happened to Monday?“

Bye-bye, Hollywood! Echipa filmului What Happened to Monday a părăsit Constanţa. „A fost grozav!“


 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite