Prima staţie smart de autobuz la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţia va fi funcţională de la începutul anului viitor FOTO: Primăria Sibiu
Staţia va fi funcţională de la începutul anului viitor FOTO: Primăria Sibiu

Până la finalul acestui an, la Sibiu va fi instalată prima staţie smart de autobuz. Aceasta va fi pe bulevardul Coposu,  lângă Teatrul Naţional Radu Stanca. Staţia va fi funcţională din ianuarie 2021.

“Continuăm modernizarea transportului public prin achiziţia de autobuze noi, dar şi prin actualizarea sistemului de plată şi informare pentru călători. Ne îndreptăm atenţia şi spre staţiile de autobuz. Începem instalarea unui staţii smart, într-un nod important al traseelor Tursib, pe bulevardul Coposu. Este un proiect pilot menit să îmbunătăţească modalitatea de informare a călătorilor prin mijloace electronice, cu ecrane care oferă informaţii actualizate dinamic”, precizează Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Pe bulevardul Corneliu Coposu, lângă Teatrul Naţional Radu Stanca, staţiile de autobuz existente vor fi înlocuite cu o staţie cu o lungime de 10 metri, confecţionată din metal şi sticlă, care va avea iluminat propriu şi va fi conectată la internet, fiind dotată şi cu un sistem de supraveghere video care să descurajeze actele de vandalism.

Aceasta este echipată cu un ecran tactil interactiv care va afişa informaţii privind traseele de transport public, orarul de sosire în staţie a autobuzelor, puncte de interes pe aceste trasee, conţinut video informativ şi alte informaţii de interes public.

De asemenea, prin echipamentele din dotarea staţiei, se vor măsura anumiţi parametri atmosferici (temperatura, presiune atmosferică) şi se vor putea număra pasagerii din staţie.

Vă mai recomandăm şi:

Interes major pentru cel mai lung şi scump tronson din Autostrada Sibiu-Piteşti. 15 companii vor să construiască şoseaua peste Carpaţi

Urmărire ca-n filme, pe străzile din Sibiu: un tânăr şi-a abandonat maşina într-un stâlp. De ce se temea şoferul VIDEO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite