Interes major pentru cel mai lung şi scump tronson din Autostrada Sibiu-Piteşti. 15 companii vor să construiască şoseaua peste Carpaţi

0
0
Lucrări pe tronsonul 1 din Autostrada Sibiu-Piteşti Foto Asociaţia Pro Infrastructură
Lucrări pe tronsonul 1 din Autostrada Sibiu-Piteşti Foto Asociaţia Pro Infrastructură

Cel mai lung şi scump tronson din Autostrada Sibiu-Piteşti, Lotul 3 între Cornetu şi Tigveni, a atras un interes major din partea investitorilor. 15 companii au depus oferte pentru proiectare şi execuţie.

Lotul trei al Autostrăzii A 1 Sibiu - Piteşti, secţiunea Cornetu – Tigveni, de 37 de km, este fiind cel mai lung tronson al celui mai important proiect de infrastructură rutieră din România. 15 constructori au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia lui, potrivit Radio România Actualităţi. Printre constructori se numără şi companii din China şi Turcia.

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 din cel mai important proiect rutier al României a intrat vineri în etapa de evaluare a candidaturilor, potrivit informaţiilor din SEAP, citate de Economica.net. Etapa de evaluare a candidaturilor se va încheia pe 20 aprilie 2021, după care urmează depunerea ofertelor propriu-zise.

CNAIR a publicat în septembrie în SEAP procedura de licitaţie restrânsă de proiectare şi execuţie a lotului 3 din autostrada A1 Sibiu - Piteşti. Realizarea celor 37,4 km de autostradă de la Tigveni la Cornetu presupune o valoare estimată între 5.324.779.469,00 şi 5.807.870.404,00.

Contractul, cu o durată de proiectare şi execuţie de minim 45 de luni şi maxim 77 de luni, prevede realizarea dublului tunel de 1,7 km de la Poiana, a 48 de poduri şi viaducte de autostradă, un ecoduct, două noduri rutiere şi numeroase alte lucrări.

Din cele 5 loturi ale Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti, în prezent se lucrează doar pe lotul 1 Sibiu – Boiţa, iar din primăvară ar putea începe lucrările şi pe lotul 5 Piteşti – Curtea de Argeş. În procedură de licitaţie se află şi lotul 2  Boiţa - Cornetu de 31 km. dar şi lotul 4 Tigveni-Curtea de Argeş. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite