PREMIERĂ - Copşa Mică nu mai este cel mai poluat oraş din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scăderea în ultimii ani a poluării cu plumb şi refacerea parţială a vegetaţiei forestiere au dus la repopularea zonei cu animale ca iepurele, vulpea, mistreţul, căpriorul şi chiar cerbul.

CITIŢI ŞI:

Investiţii deblocate la Copşa Mică

Se reînfiinţează vechile patrule şcolare

2 milioane de euro readuc speranţa la Copşa


Un raport întocmit de către Agenţia Regională pentru protecţia Mediului, pentru monitorizarea nivelului şi parametrilor de poluare în zona Copşa Mică, a scos la iveală lucruri care până în urmă cu 8-10 ani păreau de domeniul SF-ului. Pentru prima dată de când se face monitorizarea nivelului de poluare, indicii nu au mai sărit de nivelul maxim admis la nivel naţional.

Astfel dacă din cauza poluării vegetaţiei şi apelor, până în anul 2001, o mare parte din animalele sălbatice au migrat spre zone mai puţin afectate şi cu posibilităţi mai mari de hrană şi adăpostire, un exemplu fiind dispariţia cârtiţelor şi aricilor şi migrarea iepurilor şi căpriorilor, acum lucrurile stau total diferit.

„Scăderea în ultimii ani a poluării cu plumb şi refacerea parţială a vegetaţiei forestiere au dus la repopularea zonei cu animale ca iepurele, vulpea, mistreţul, căpriorul şi chiar cerbul. Totodată s-a remarcat reapariţia unor specii de insecte, inclusiv populatii izolate, de albine”, se arată în raportul înaintat către Consiliul Judeţean Sibiu.

Raportul mai spune că în anii 2009 şi 2010 înregistrarea valorilor medii orare şi zilnice a fost corelată direct cu activitatea SC SOMETRA SA, care , începând cu data de 31 martie 2009 şi-a întrerupt temporar activitatea şi nu a mai fost reluată până în prezent.

Nici la Mediaş, oraş aflat la 13 kilometri de Copşa Mică, nu au mai fost depăşite valorile maxim admise.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite