O sârboaică a căzut cu parapanta la Campionatul European din Cisnădie. A supraviețuit miraculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul aviatic s-a produs joi, 8 septembrie, pe Aerodromul Măgura - Cisnădie. Victima din Serbia a fost transportată în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Accident cu parapanta la un campionat european din Cisnădie Sibiu FOTO turnulsfatului.ro
Accident cu parapanta la un campionat european din Cisnădie Sibiu FOTO turnulsfatului.ro

Incidentul a avut loc în timpul Campionatului European de Parapantă de la Cisnădie Sibiu.

În jurul orei 11:50, printr-un apel 112, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Sibiu au fost sesizați despre producerea unui accident cu parapanta, în incinta Aerodromului Măgura Cisnădie”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliței Sibiu, Elena Welter.

Potrivit sursei citate, victima este o femeie în vârstă de 47 ani, din Serbia. Din primele cercetări reiese că aceasta a pierdut controlul parapantei, care s-ar fi închis în timpul zborului și astfel a căzut de la o înălțime de aproximativ 7 - 8 metri.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Sibiu, sportiva din Serbia ar fi căzut de fapt de la aproximativ 15 metri. La sosirea echipajului medical, femeia a acuzat dureri abdominale și de bazin, fiind într-o stare generală bună. 

În urma accidentului, un echipaj medical i-a acordat îngrijiri la fața locului, victima fiind transportată la Spitalul Clinic Județean Sibiu. În continuare sunt efectuate cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, urmând a fi stabilite circumstanțele în care s-a produc accidentul și încadrarea juridică a faptei”, a mai menționat reprezentanta Poliției Județene Sibiu despre această prăbușire cu parapanta de pe Aerodromul Măgura Cisnădie.

Cisnădie găzduiește în aceste zile a șaptea ediție a Campionatului European de Aterizare la Punct Fix cu Parapanta - „7th FAI European Paragliding Accuracy Championship 2022”. Evenimentul care se desfășoară în perioada 2 - 11 septembrie a adunat la un loc 100 de parapantiști din 20 de țări.

În luna aprilie a acestui an a avut loc un accident similar în județul vecin, Brașov. Un bărbat a căzut de la peste 15 metri înălțime tot după ce parapanta i s-a închis accidental, în zona de zbor Bunloc, una dintre cele mai apreciate zone de acest gen din România. Și în acel caz, parapantistul a supraviețuit căderii. Incidentul s-a petrecut în timpul unui zbor de agrement în timp ce bărbatul se pregătea să aterizeze. Șansa lui a fost că parapanta nu i s-a închis în totalitate, fiind încetinită astfel viteza de cădere. S-a ales astfel cu o fractură la antebraț, în urma căzăturii. 

Tot în luna aprilie un alt accident cu parapanta s-a petrecut și în județul Cluj, la Jichișu de Jos, doar că în acel caz victima, un alt bărbat, s-a ales cu picioarele rupte. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite