Ninge pe Valea Oltului. DN7, între ninsori și căderi de pietre, pe porțiunea dintre Sibiu și Vâlcea VIDEO

0
Publicat:

Marți, 4 aprilie, s-au raportat ploi și căderi de pietre de pe versanți pe carosabilul DN7 / E81, în Vâlcea, dar și ninsori pe porțiunea de Valea Oltului dinspre Sibiu, precum și pe DN1 spre Brașov.

„În județul Sibiu se circulă în prezent în condiții de iarnă. Nu sunt semnalate blocaje și nici evenimente rutiere produse pe fondul condițiilor meteo, au anunțat la primele ore reprezentanții Poliției Județene Sibiu, în contextul atenționării de cod portocaliu de vreme rea pentru ziua de marți, pentru zona montană din sudul județului, atenționare în vigoare între orele 02:00 - 22:00.

La primele ore ale dimineții era zăpadă și ningea atât pe DN7 - la intrarea nordică în Defileul Oltului, în zona Boița, cât și pe DN1 Sibiu - Brașov (vezi video și foto). 

Trafic de iarnă în aprilie pe șoselele din Sibiu DN1 Sursă IPJ Sibiu jpeg
Trafic de iarnă în aprilie pe șoselele din Sibiu DN1 Sursă IPJ Sibiu jpeg

„În acest context, le recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, să circule cu luminile de întâlnire în funcțiune indiferent de categoria de drum pe care o tranzitează, să semnalizeze din timp orice manevră de schimbare a direcției de deplasare și să folosească cu precădere frâna de motor”, i-au sfătuit polițiștii sibieni pe șoferi. 

Ninsori de aprilie pe Valea Oltului în Sibiu Sursă IPJ Sibiu jpeg
Ninsori de aprilie pe Valea Oltului în Sibiu Sursă IPJ Sibiu jpeg

Pe Valea Oltului se circula însă marți dimineața îngreunat, din cauza căderilor de pietre de pe versanți pe carosabilul DN7, raportate încă de la ora 07:00, în două zone din județul Vâlcea, la Câineni și Călinești - Brezoi. Evenimentele au dus nu doar la trafic alternativ, dirijat, ci și la avarierea a două autovehicule: un autoturism și o dubă. 

DN7 limita dintre Sibiu și Vâlcea pe Valea Oltului Foto IPJ Sibiu jpeg
DN7 limita dintre Sibiu și Vâlcea pe Valea Oltului Foto IPJ Sibiu jpeg

Sfaturile polițiștilor sibieni i-au vizat și pe ceilalți participanți la trafic: „Pietonilor le recomandăm să manifeste un comportament responsabil, să circule doar pe trotuare sau acostament și să se asigure foarte bine înainte de a traversa drumul, având în vedere faptul că, în condiții de vizibilitate redusă și carosabil ud, distanța de frânare a autovehiculelor crește considerabil”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite