Două mașini avariate de căderile de pietre de pe Valea Oltului. Traficul rutier, îngreunat pe DN7 VIDEO

0
Publicat:

Ploile din ultimele zile au determinat marți dimineața, 4 aprilie, blocarea traficului rutier pe DN7 / E81, în Vâlcea, două autovehicule fiind avariate parțial de pietrele căzute de pe versanți.

Reprezentanții Poliției Județene Vâlcea au menționat că s-au raportat căderi de pietre de pe versanți pe două porțiuni, cuprinse între Brezoi și granița cu Sibiu: „Căderi de pietre pe DN7, la km 229 Câineni și km 216 Călinești. Se acționează cu două echipaje ale Serviciului Drumuri Naționale pentru înlăturare și eliberare trafic. Fără victime, doar pagube materiale, trafic îngreunat”.

Potrivit aceleiași surse, două autovehicule care circulau pe Valea Oltului au fost surprinse de căderile de pietre, fiind avariate. „Este vorba despre două mașini, o dubă și un autoturism. Nu sunt avarii mari”, a mai menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

Trafic alternativ pe Valea Oltului din cauza căderilor de pietre de pe versanți Foto IPJ Vâlcea
Trafic alternativ pe Valea Oltului din cauza căderilor de pietre de pe versanți Foto IPJ Vâlcea

De câteva zile se circulă destul de greoi pe Valea Oltului, potrivit șoferilor care tranzitează zona, fiind raportate probleme în trafic între Câineni (Vâlcea) și Boița (Sibiu).

Spre exemplu, luni seara, 3 aprilie, erau cozi infernale în trafic, pe sensul de mers Vâlcea - Sibiu. „Păi pentru o seară de stat în trafic, trebuie să ne mai luăm un serviciu, să facem metrou pe Valea Oltului. Căutați și alte destinații”, a fost unul dintre comentariile internauților.

Circulația a fost îngreunată și de producerea unei coliziuni între o dubă și un camion, produsă pe porțiunea de Valea Oltului din județul Sibiu, soldată doar cu avarii.

De altfel, pentru nordul județului Vâlcea, precum și pentru sudul județului Sibiu, a fost o emisă o atenționare de vreme rea. „Cod portocaliu, pentru data de 4 aprilie, între orele 02:00 - 22:00, la altitudini de peste 1.400 metri - ninsori abundente, intensificări ale vântului, viscol și vizibilitate scăzută”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea.

Ultimele căderi de pământ și copaci pe Valea Oltului au fost raportate în luna ianuarie a acestui an, în zona cuprinsă între Călimănești și Brezoi, care au dus și atunci la restricționarea traficului pe DN7 / E81.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite