Magie în mijlocul spectatorilor la Festivalul Internaţional de Teatru – Programul complet al spectacolelor de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima zi a FITS

An de an, spectacolele jucate pe pietonala Nicolae Bălcescu, în Piaţa Mică şi în Piaţa Mare atrag mii de spectatori în centrul Sibiului.

PROGRAMUL COMPLET AL SPECTACOLELOR DE STRADĂ DIN CADRUL FITS 2013

ARUNCĂTORII DE STEAGURI DIN RIONI DI CORI


The Historical Group of Flag Wavers and Musicians from Rioni di Cori a luat fiinţă în 1966. Membrii grupului au dezvoltat diverse tipuri de spectacole care îi recomandă pentru o gamă largă de evenimente. Spectacolul lor coregrafic poate fi prezentat atât în interior, cât şi în aer liber. Aruncătorii de steaguri sunt acompaniaţi de trompetişti şi toboşari care interpretează o muzică originală ce accentuează mişcările protagoniştilor show-ului.

Programul reprezentaţiilor: 14 iunie 2013 orele 15:30 şi 17:30, pietonala Niocoale Bălcescu, Sibiu, 15 iunie 2013 ora 15:00, pietonala Nicolae Bălcescu, Sibiu, ora 20:00, Avrig, 16 iunie 2013, orele 17:00 şi 20:00, pietonala Nicolae Bălcescu, Sibiu.

BLONDA, BRUNETA, ŞATENA

În mijlocul străzii veţi surprinde trei femei captive în lumea lor. Stingherite şi singure, ele caută reconcilierea, apropierea. Teama le face să şovăie, dar curiozitatea le dă putere. Încetul cu încetul, ele cuceresc strada cu un neaşteptat suflu de mişcare, o viteză uluitoare şi seducţie feminină. În spatele unui teanc de valize veţi observa un muzician. Muzica live vă însoţeşte în această poveste-vârtej a celor trei femei aflate în căutarea acelei scântei care să le lumineze vieţile.

Programul reprezentaţiilor: 11 iunie orele 15:00 şi 20:00, Piaţa Mică, 12 iunie orele 15:00 şi 19:30, Piaţa Mică

BOEMII


Membrii familiei Gaspard nu ştiu nimic despre lumea care-i înconjoară.
Sunt inofensivi, timizi, uneori ciudaţi, dar întotdeauna binevoitori şi preocupaţi să se integreze. Pe durata plimbării lor prin oraş se realizează o comunicare ciudată, absurdă şi fluctuantă între public şi aceste personaje - păpuşi. Fiecare întâlnire este o ocazie de a învăţa sunete, cuvinte, obiecte şi gesturi care vor forma vocabularul lor la finalul plimbării. În cele din urmă, mulţumiţi de felul în care au reuşit să se integreze, oferă versiunea cosmopolită şi cât se poate de personală a unei mari tragedii, susţinuţi de crâmpeie de sunete din teatru, cinema şi de la televizor.

Programul reprezentaţiilor: 12 iunie orele 16:00 şi 19:00, 13 iunie orele 15:00 şi 18:00 – pietonala Nicolae Bălcescu

BUNICUŢELE

Oraşul are nevoie de mai multe doamne în vârstă demne de dispreţ. Acum au sosit. Primejdia este simţită imediat, graniţele decenţei sunt trecute cu satisfacţie. Mai bine să nu li se împotrivească nimeni acestor doamne în vârstă. De o agerime tipică şi prin eforturi fizice, Irrwisch arată că şi pensionarii ar trebui să facă tărăboi. Antrenaţi de provocatorii teatrali Cacahuète, gaşca de bunicuţe cu pălărioare şi umbreluţe se apucă să încalce regulile. Este chiar mai teribilă decât Monty Python (grup umoristic britanic din anii '70) pentru că această gaşcă geriatrică există, este aici şi aduce numai necazuri.

Programul reprezentaţiilor: 10 iunie ora 19:30, 11 iunie ora 16:00 – pietonala Ni9colae Bălcescu

CĂLĂREŢII


Trei călăreţi francezi foarte isteţi fac o demonstraţie despre cum se antrenează pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Deşi, uneori, sunt puţin ridicoli, atitudinea franceză este mereu prezentă. Un spectacol care îmbină talentul actoricesc, comicul şi vizualul.

Programul reprezentaţiilor: 10 iunie orele 18:00 şi 19:30, 11 iunie orele 19:00 şi 20:30, 12 iunie orele 18:45 şi 20:00, Piaţa Mică

CAUSA FATALIS


„Causa fatalis” este un spectacol în aer liber realizat de compania de teatru fizic Teatr Novogo Fronta (CZE/RUS), în regia Irinei Andreeva, fondator al Teatr Novogo Fronta. Este un spectacol grotesc care aduce în discuţie tema conjuncţiei cauzale în viaţa oamenilor. Începutul anunţă inocenţă. Locuitorii unei case par să aibă dispute ciclice minore. O viaţă mizeră, fără prea multe pretenţii. Lucrurile suferă o schimbare căci prezenţa străinilor destabilizează acest echilibrul delicat. Se dezvăluie secrete nebănuite, se naşte dorinţa de a descoperi necunoscutul. Magia seducţiei duce la graniţa destructivă a euforiei, însă intrarea în paradis este pedepsită. Disperare, mânie, distrugere, frică şi întuneric. Latura animalică se trezeşte la viaţă în întuneric. Va învinge?

O singură reprezentaţie: 14 iunie, ora 22:45, Piaţa Mică

CIMPOIERII SCOŢIENI READING


Trupa a fost înfiinţată în 1957 de fostul cimpoier al Queen's Own Cameron Highlanders. Din acest motiv poartă stofa scoţiană în carouri, specifică Cameron of Erracht. Repertoriul lor vast cuprinde muzică scoţiană, inclusiv slow airs, marşuri, muzică tradiţională strathspey şi învârtite care pot fi prelucrate pentru a se potrivi oricărei ocazii, inclusiv pentru procesiuni, defilări, spectacole statice sau solo. Trupa a avut concerte în Franţa, Spania, Serbia, Japonia şi Italia. „Reading” Scottish Pipe Band pune la dispoziţie cimpoieri solo pentru evenimente ca: cină în memoria Burns, nunţi, petreceri aniversare şi pentru Anul Nou.

Programul reprezentaţiilor: 13 iunie ora 20:00, 15 iunie orele 16:00 şi 18:00, 16 iunie orele 16:00 şi 20:00 – pietonala Nicolae Bălcescu, Sibiu, 14 iunie 2013 ora 20:00, Avrig

CUPIDONII


Trei zei greci, frumoşi, statuari, săgetează inimile bărbaţilor şi femeilor şi îi determină să se cunoască. Cuvintele sunt de prisos, este folosit doar limbajul trupului, iar ochii sunt cei mai importanţi. Ochi hipnotici care vrăjesc publicul.

Programul reprezentaţiilor: 10 iunie ora 14:00, 11 iunie ora 15:00, 12 iunie ora 15:00 – pietonala Nicolae Bălcescu

DANSUL ZMEILOR


„Dansul zmeilor” este un spectacol în care se întâlnesc mai multe lumi, mai multe forme de artă. Pornind de la basmele româneşti, trupele Crispus şi Cobzality construiesc un univers în care fiinţele fantastice coexistă. Zmeii, balaurii, Feţii Frumoşi împreună cu Ilene Cosânzene se întâlnesc într-un dans iniţiatic, care rupe bariera dintre cele două lumi: cea a basmului şi cea a realităţii de zi cu zi. Este dansul focului în care fiecare îşi arată puterile fabuloase. Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii străvechi, preluate din tradiţia ancestrală românească, reinterpretate într-o manieră modernă. Trupele Crispus şi Cobzality creează împreună acest spectacol de dans cu foc şi muzică live. Ambele sunt inspirate de ritualurile româneşti străvechi, pe care le dezvoltă în forme artistice moderne.

O singură reprezentaţie: 14 iunie, ora 22:00, Piaţa Mare

EXISTĂ ALPI ÎN VIENA?

Jonglerii la şase metri înălţime, iluzii grafice „pictate” cu foc pe cer, corpuri în echilibru elegant şi un cub masiv pentru a simţi puterea focului sunt combinaţia perfectă pentru o poveste despre Alpi ce merge drept la suflet. Spectacolul celor de la Fenfire este o îmbinare minunată de măiestrie de înaltă clasă în arta jongleriei şi o parodie ironică la adresa Austriei şi a minunatei sale culturi.

Programul reprezentaţiilor: 11 iunie ora 22:00, 12 iunie ora 21:45, Piaţa Mică

EXTERNET


Acest proiect vizual se doreşte a fi un spectacol cald şi prietenos care să stârnească dorinţa de participare şi interesul pentru comunicare, poezie şi literatură pentru un public variat, în special copii şi tineri. Este un spectacol de instalaţii intim care poate fi jucat în spaţii neconvenţionale, unde comunicarea poate avea un rol conceptual sau poate fi un instrument uzual. ExterNet îşi propune să ajute oamenii care ies în stradă să comunice unii cu alţii cu ajutorul cuvintelor. Această practică poate fi asemănată cu modul în care funcţionează internetul, comunicarea putând fi personală sau anonimă, diferenţa fiind că în spectacol, comunicarea se desfăşoară în aer liber, într-un spaţiu comun (o sală mare sau în stradă). Cu ajutorul ExterNet experimentăm şi explorăm posibilităţile oferite de comunicare dincolo de modul în care folosim comunicarea zi de zi - scrisă, orală sau cu ajutorul tehnologiei (telefoane mobile, internet, media sociale). Astfel, aducem participanţii şi publicul într-o ipostază nouă în care pot comunica, dând frâu liber creativităţii.

Programul reprezentaţiilor: 9 iunie ora 17:00, 10 iunie ora 15:00 – Piaţa Mică

FANFARA DE LA COZMEŞTI


În ciuda secolelor de persecuţie, tradiţia muzicii ţigăneşti înfloreşte de-a lungul Europei, pe străzi, în baruri şi cafenele. Fanfara de la Cozmeşti este o trupă formată din 10 artişti, care oferă spectacole atât la evenimente religioase, cât şi la petreceri. Muzica Fanfarei de la Cozmeşti reprezintă una dintre multiplele ramuri ale acestei vibrante culturi. Se spune că muzica lor îşi are rădăcinile în cântecele fanfarelor militare ale Imperiului Otoman din secolul al XIX-lea, dar melodii precum „Cântecul miresei”, „Bătuta” şi „Sârba verişorilor” au o cadenţă aparte, cu influenţe orientale ce exprimă printr-o voce puternică, un sentiment autentic de veselie.

Programul reprezentaţiilor: 13 iunie ora 19:00 – Piaţa Mică, 14 iunie ora 16:30, pietonala Nicolae Bălcescu

FANFARA ŞI GRAŢIOASELE MAJORETE POLONEZE


Katerina Kubickova a înfiinţat Gracja Majorettes Group în anul 2000. Grupul a colaborat cu multe fanfare şi participă la concursuri de majorete. În 2012 au câştigat categoria de seniori cu baston şi au participat până în finala concursului televizat „Polonezii au talent”. Gracja Majorettes Group este un grup renumit în Polonia pentru că a apărut într-o reclamă a unei mari companii de telefonie poloneze. Ei sunt invitaţi adesea să participe la evenimente majore şi festivaluri din străinătate. Pot interpreta coregrafii pe muzică de fanfară şi CD. Solistele sunt campioane europene la categoria baston.

Programul reprezentaţiilor: 7 iunie 2013 orele 15:00 şi 19:00, 8 iunie 2013 ora 15:00, 9 iunie 2013 ora 18:00 şi 20:00 – pietonala Nicolae Bălcescu, Sibiu, 8 iunie 2013 ora 20:00, Avrig

FANFARA VESELĂ


Pentru cochetele doamne de la balcon, pentru poliţiştii care patrulează pe străzi, pentru trecătorii amuzaţi aflaţi prin preajmă, dar şi pentru audienţe private, adică mai pe scurt, pentru toată lumea… MUSICOMICALE este de fapt o paradă muzicală itinerantă care ar putea fi prezentată oriunde: în înaltul cerului, la malul mării, la iarbă verde, pe asfaltul încins, pe apă, pe zăpadă sau gheaţă, într-un parc de distracţii!?! Interactivă şi plină de haz, fanfara ajunge acolo unde nici nu te aştepţi şi se foloseşte de toate oportunităţile pe care strada i le oferă pentru a cânta fragmente muzicale dintre cele mai năstruşnice. Componenţii trupei interpretează orice de dragul unui surâs: serenade sub balconul frumoaselor doamne, cântece de leagăn pentru cei mici, lăsându-se fotografiaţi şi filmaţi în fel de fel de ipostaze...

Programul reprezentaţiilor: 8 iunie ora 16:00, 9 iunie ora 15:00 – pietonala Nicolae Bălcescu

FORŢOSUL


Cu sediul în Penzance, în sud-vestul Angliei, Bash Street Theatre şi-au construit o reputaţie internaţională cu spectacolele de teatru de stradă realizate în stilul filmelor mute. De la prima reprezentaţie prezentată la Morlaix, Franţa, în 1991, au realizat 20 de producţii şi au jucat la cele mai importante festivaluri din Marea Britanie, în 17 ţări europene şi în Japonia, Hong Kong, Macao, Coreea de Sud, Israel şi Egipt.
“The Strongman” este o producţie de teatru de stradă a premiatei companii Bash Street Theatre Co, bazată pe comedia mută, circ, muzică live şi puţină magie. Inspirat de filmul lui Charlie Chaplin „The Circus” din 1928, spectacolul este interpretat în stilul vechilor filme alb-negru. “The Strongman” prezintă o poveste cu intrigi şi gelozii, plină de momente comice şi muzică amuzantă. Plasată în anii '20 ai secolului trecut, povestea este despre un spectacol aflat în turneu care şi-a pierdut actorul principal. The Strongman a murit, iar asistenta lui trebuie să găsească un înlocuitor, altfel este nevoită să părăsească circul. Pentru ca lucrurile să fie şi mai complicate, şeful fură partea ei din profit.

Programul reprezentaţiilor: 15 iunie ora 20:00, 16 iunie ora 19:00 – Piaţa Mică

ÎN RITMUL TOBELOR


După mai bine de 8 ani de experienţă şi turnee în ţară şi în Europa, în sezonul 2013 Brincadeira prezintă un format spectaculos şi sofisticat despre static şi mişcare. Coregrafii imposibile, ritmuri intense şi mai presus de toate, depăşirea limitelor!
Sub comanda lui Edison Aguilar soseşte… „Evolution”! Inovaţiile la nivel ritmic şi coregrafic sunt epicentul unui spectacol destinat tuturor categoriile de public. Pe durata unei ore aveţi ocazia să simţiţi, să vă bucuraţi şi să împărtăşiţi energia fiecărui moment.

Programul reprezentaţiilor: 11 iunie ora 21:00, 12 iunie orele 17:00 şi 20:00,  13 iunie orele 16:00 şi 20:45 – pietonala Nicolae Bălcescu

INIMI DE ÎNGERI


Lumina şi bucuria sunt cele mai importante teme ale spectacolului. Veţi asista la o nuntă în care cei doi îndrăgostiţi dansează şi zboară împreună. Marele cadou pentru proaspeţii însurăţei sunt îngerii: protectorii, visătorii, înţelepţii. În zilele noastre, miresele au un buchet de flori. La începuturi, acest buchet era un snop de mirodenii tari, cu rolul de a goni răul din viitoarea căsnicie. În „Corazón de Angeles”, mireasa nu primeşte un buchet cu care să alunge răul, ea primeşte îngerii care veghează pentru lucruri de bun augur. Publicul este martor la nuntă. Vrem să emoţionăm publicul şi să-l facem să se simtă bine. Să le oferim o seară de neuitat. Când veţi pleca de la nuntă, vrem să simţiţi că viaţa voastră tocmai a atins o nouă dimensiune! Nu doar îngerii atrag lucrurile de bun augur pentru iubitul cuplu. Invitaţii trebuie să contribuie şi ei cu energia lor pozitivă.

O singură reprezentaţie: 15 iunie ora 23:00 – Piaţa Mare

INVAZIA EXTRATERESTRĂ


„Un OZN s-a prăbuşit pe Terra; creaturi ciudate de culoare roz îşi fac apariţia pe străzi… Veţi fugi şi vă veţi ascunde? Veţi suna la Poliţie? Veţi scoate armele? Sau veţi ieşi la joacă?” O expediţie interplanetară de imigranţi din spaţiu a aterizat pe planeta noastră. Membrii expediţiei aparţin de diverse specii extraterestre, iar o reacţie de protecţie la atmosfera terestră a fost schimbarea coloritului pentru ca oamenii să nu-i ia prea în serios. Pregătiţi-vă de un dialog „interplanetar” neaşteptat. Dar vă rugăm, nu intraţi în panică! Ei vin cu gânduri roz… Fiecare personaj extraterestru are povestea sa, comunică şi provoacă publicul în moduri diferite. Extratereştrii au o sensibilitate aparte, văd lumea noastră ca pe un loc complet nou şi incitant. Încearcă să se integreze în societatea noastră, fiind în căutarea unui nou cămin. Proiectul „The Invasion” nu este un spectacol tipic de teatru. Este un joc, o mişcare, un virus roz care se răspândeşte prin lume. Veniţi şi lăsaţi-vă infestaţi de acest virus!

Programul reprezentaţiilor: 7 iunie orele 17 şi 18:30, 8 iunie orele 17:30 şi 19:00 – Pietonala Nicolae Bălcescu

MARŞUL PICIOROANGELOR ŞI FANFARA REGALĂ DIN MERCHTEM


O mare parte din ţară este inundată de un râu aproape anual. Izolaţi de restul lumii, oamenii puteau ajunge în centrul oraşului doar pe picioroange. În iernile grele, râul se traversează cu tălpici de lemn sau pe bucăţi mari de lemn. The Royal Stiltwalkers joacă la o gamă variată de evenimente: parade, sărbători, Tattoo-uri, lupte pe picioroange, carnavaluri, parade ale florilor, parade ale giganţilor, etc. În faţa celor pe picioroange sunt stegarii, cei cu tălpici de lemn şi o fanfară care interpretează o muzică vibrantă.

Programul reprezentaţiilor: 7 iunie orele 15:00 şi 17:30, 8 iunie orele 18:00 şi 20:30, 9 iunie orele 10:00 şi 20:45, 10 iunie orele 16:00 şi 20:30 – Pietonala Nicolae Bălcescu

MICUL CIRC

Cel mai mic circ din lume prezinta un spectacol inedit la Sibiu. Personalul administrativ al circului are sarcina de a indeparta păduchii din podoabele capilare ale spectatorilor, astfel încât aceştia să poată urmări, în cele mai bune condiţii, spectacolul pregătit special pentru ei. În acest timp, artiştii circului, aflaţi pe picioroange, încearcă să binedispună publicul printr-o paradă interactivă, pe ritmuri muzicale.

Programul reprezentaţiilor: 8 şi 9 iunie ora 14:00 – Pietonala Nicolae Bălcescu

MISIUNE PERICULOASA 3. TRAMBULINA


Trei artişti de circ aduc un spectacol de stradă spectaculos care atrage atenţia cu o combinaţie de jonglerii şi figuri acrobatice nemaivăzute, acrobaţii la maxitrambulină, teatru stradal şi bufonerii. Folosind motto-ul „limita este infinitul cerului”, ei zboară şi fac tumbe prin aer. Acest trio nu poate trăi fără unul dintre ei. Acum se provoacă unul pe altul cu reprezentaţii năucitoare pentru ca un minut mai târziu să sară armonios, cuprinşi de bucurie.

O singură reprezentaţie: 13 iunie 2013 ora 18:00, Piaţa Mică

NEBUNI DE LEGAT


Oriunde apar aceste siluete nebunatice în frac, cocoţate pe picioroange însufleţesc publicul. Nu vorbesc, dar asta nu-i împiedică deloc să comunice. Totul este nou pentru ei şi toate reacţiilor lor sunt uluitoare. Sunt artişti pe picioroange şi poeţi în suflet. Nimic şi nimeni nu le poate sta în cale – se urcă în apartamentele oamenilor de la etajul întâi, schimbă o bicicletă pe o piesă de mobilier, deturnează autobuze şi trenuri. Dar întotdeauna returnează lucrurile împrumutate. De obicei, le returnează altcuiva şi nu proprietarului şi asta doar pentru a amuza cu haosul pe care-l stârnesc. Sunt cei mai îndrăgiţi hoţi de când există teama de a cădea victimă vreunui hoţ. Şi acesta pare să fie singurul lor scop.

Programul reprezentaţiilor: 10 iunie 2013 orele 17:00 şi 19:30,  11 iunie 2013 orele 16:00 şi 18:30 – Pietonala Nicolae Bălcescu

O ALTFEL DE TRUPĂ DE BĂIEŢI


„Just Another Boyband?” este un trio jongleristic care prezintă un tribut parodic „stilului trupelor de băieţi”. Sunt jonglerii impresionante cu bastoane şi diabolo (o bobină aruncată pe un fir legat de două beţe ţinute în fiecare mână), dar ce aţi zice de nişte paşi de dans hilari şi de un playback ca la carte? Şi cine ştie, poate că un public entuziast îi va face pe aceşti băieţi să-şi dea jos hainele de pe ei...  
Acest spectacol este o îmbinare de umor cu elemente de acrobaţie şi jonglerii. Spectacolul se desfăşoară în jurul şi deasupra unei schele şi este potrivit pentru toate vârstele.

O singură reprezentaţie: 12 iunie 2013 ora 20:45, Piaţa Mică

O MICĂ LUME MINUNATĂ


Poftiţi într-o lume diferită, originală, necunoscută! Aici visele, emoţiile sunt un moment magic pe care îl puteţi savura împreună cu cei dragi. Compania de buzunar Kabaret prezintă reproducerea unui cabaret în miniatură, publicul este cât se poate de animat şi pare viu, jocurile şi efectele de lumină ne duc într-o atmosferă confortabilă unde cortina se ridică, figurinele aplaudă şi astfel începe spectacolul care ne poartă în magia unei uimitoare lumi miniaturale.

Programul reprezentaţiilor: 11 iunie, 12 iunie ora 16:00 – Piaţa Mică, 13 iunie ora 15:00 – Piaţa Mică

ODISEEA

„Odiseea” lui Homer este punctul de pornire al unei producţii în care directorul unui teatru ambulant se încumetă să monteze propria versiune a acestei opere clasice, asemenea unui erou care se rătăceşte în propria sa lume bizară. Chioşcul grecesc tip fast-food „Poseidon Grill” este forţat să facă loc containerului companiei teatrale, care este condus în zona de joc şi care se deschide pentru a deveni scena pe care se desfăşoară spectacolul. Ducând bătălii atât cu zeii, cât şi cu răzbunătorul proprietar al fast-food-ului, Theater Titanick îşi spune versiunea „Odiseei” cu imagini pline de forţă şi ironie care împletesc lumea reală a grupului de teatru cu epopeea lui Homer, într-un spectacol despre prezent şi antichitate în egală măsură.

O singură reprezentaţie: 7 iunie ora 21:15 – Piaţa Mare

ORCHESTRA VESELĂ LA RACCHIA DIN VEJANO


În anii 1930, în timp ce muzica swing făcea ravagii în Statele Unite, în Vejano (Italia) făcea ravagii foametea, dar oamenii din Vejano erau nişte visători, în ciuda faptului că munceau din greu şi mâncau puţin. Visau la o lume mai bună, fără lipsuri, iar visurile lor erau acompaniate de o muzică plină de veselie. Acestea s-au adeverit după 1950 când, eliberaţi de problema traiului de zi cu zi, şi-au transformat uneltele agricole şi casnice în instrumente muzicale şi, ca un rit tribal străvechi, au început să cânte pe străzi. Astfel a luat fiinţă prima organizaţie a grupului numită The New Racchia of Vejano. Pentru a fi „Racchione” - ceea ce înseamnă membru al trupei - trebuie să fii un om plin de bucurie, solidar cu ceilalţi şi să iubeşti viaţa, în ciuda tuturor greutăţilor.

Programul reprezentaţiilor: 7 iunie 2013 orele 15:00 şi 20:00, 8 iunie orele 16:30 şi 19:30, 9 iunie ora 15:30, 10 iunie orele 15:00 şi 18:30 – pietonala Nicolae Bălcescu, 9 iunie ora 20:00 – Avrig

PĂSĂRI DE FOC


Visul de a zbura este celebrat cu ajutorul unei parade prin centrul oraşului care va electriza publicul. Cei şase piloţi temerari şi maşinăriile lor zburătoare sunt acompaniaţi de echipa de la sol (un grup de actori amatori locali) şi grupul muzical francez Fanfare Le S.N.O.B. care iau parte la competiţia aviatică. Piloţii încearcă să câştige simpatia publicului. Care dintre ei are cel mai frumos aparat de zbor? Cine va fi primul care se va desprinde de sol? În drumul lor, piloţii se confruntă cu tot felul de obstacole, cum ar fi un înger negru care este stăpânul spaţiului aerian. Toţi pionierii aerului dau greş în tentativele lor de a zbura în mod spectaculos, cu excepţia unuia care reuşeşte să-şi îndeplinească visul.

O singură reprezentaţie: 9 iunie ora 21:45 – Piaţa Mare

PEDALÂND SPRE CER


La căderea întunericului, Theater Tol prezintă un spectacol cu Îngeri şi muzicieni. „Pedaleando Hacia el Cielo” spune o poveste despre solidaritate în zile negre. Îngeri care sunt la graniţa dintre rai şi iad. Un melanj de imagini cinematografice, cântece şi dansuri care culminează într-un spectacol aerian. Oraşul este atât fundal, cât şi subiect, oferind spectacolului o dimensiune inedită.

O singură reprezentaţie: 16 iunie ora 22:45 – Piaţa Mare

RITMURI DIN CARAIBE


Caribbean Group ETHNICK ’97 a fost înfiinţat în anul 2001 de un grup de prieteni, după experienţa unui spectacol de teatru care comemora abolirea sclaviei. La începuturi, a fost doar o trupă de carnaval, care s-a dezvoltat mai apoi, puţin câte puţin. Succesul de mai târziu s-a datorat, în mare măsură, spiritului “ethnick”, camaraderiei şi puternicelor legături de familie dintre membrii de toate vârstele. Grupul a ajuns să inoveze constant, atât în repertoriul muzical cât şi în privinţa costumelor, care au evoluat de-a lungul anilor. Unic în genul său, Caribbean Group îmbină ritmurile contemporane şi cele tradiţionale, muzica latină şi cea caraibiană, introducând în spectacolele sale elemente coregrafice inspirate din dansurile vechi ale strămoşilor lor. Majoritatea membrilor ştiu să cânte la tobe, trompete şi instrumente de vânt, tradiţionale. Prin calitatea muzicii interpretate, prin dinamismul mişcărilor, dar şi prin entuziasmul şi căldura cu care interacţionează cu publicul, ETHNICK ’97 surprinde în fiecare an audienţe din întreaga lume.

Programul reprezentaţiilor: 14 iunie ora 18:15, 15 iunie orele 14:00 şi 19:00, 16 iunie orele 18:00 şi 20:00 – Pietonala Nicolae Bălcescu
 

Vă mai recomandăm

Peste 300 de evenimente în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu 2013 - Programul FITS Sibiu 2013

Spectatorii sunt aşteptaţi la sezonul rusesc de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Circ, muzică, gimnastică şi poezie la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Loredana, Smiley, Vunk şi Şuie Paparude cântă la Festivalul Internaţional de Teatru 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite