Licitaţii pentru modernizarea a 14 străzi, construcţia viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu şi reparaţiile capitale la viaductul Vasile Aaron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lucrari sibiu

regătirile pentru lucrările de modernizare a străzilor programate în 2014 sunt deja în curs, într-un stadiu avansat. Este vorba despre procedurile de achiziţie a lucrărilor.

“În prezent sunt în curs proceduri de licitaţie pentru modernizarea a 14 străzi, construcţia viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu şi reparaţiile capitale la viaductul Vasile Aaron. Toate aceste lucrări însumează costuri estimate prin studii şi proiecte tehnice de peste 75.000.000 lei. Etapa de contractare a lucrărilor de execuţie prin licitaţie publică este una de durată şi de aceea am dispus începerea acestor proceduri din timp pentru ca lucrările să înceapă în primăvară. Ofertele pentru acestea se află în evaluare şi sperăm să atribuim cea mai mare parte din contracte până la sfârşitul lunii martie 2014” a declarat primarul Klaus Iohannis în conferinţa de presă.

Lucrările de modernizare pentru pachetul de străzi din zona Turnişor – Piaţa Cluj au fost scoase la licitaţie la jumătatea lunii octombrie 2013, ofertele depuse fiind în prezent în evaluare. Valoarea estimată a lucrărilor de modernizare a străzilor Arad, Kiev şi Deva este de 4.590.032 lei.

Ofertele depuse pentru lucrările de modernizare a pachetului de străzi din zona Poplăcii – Centru – Guşteriţa sunt de asemenea în evaluare. Costul estimat al lucrărilor de pe străzile Tribunei, Revoluţiei, Arhivelor, D.D. Roşca şi Piaţa Tălmaciu este estimat la 7.755.701 lei.

Lucrările de modernizare pe alte patru străzi – Măgheranului, Calea Guşteriţei, Macaralei şi Oţelarilor – au fost scoase de asemenea la licitaţie la sfârşitul lunii octombrie 2013, ofertele putând fi depuse până la sfârşitul lunii ianuarie 2014. Costurile estimate pentru acest pachet sunt de 22.429.592 lei, finanţarea provenind din fonduri structurale.

Lucrările de modernizare a străzilor Abrud şi Bagdazar sunt de asemenea în curs de contractare. Valoarea estimată a acestora este de 3.575.629 lei. Ofertele depuse se află în evaluare de la jumătatea lunii noiembrie 2013.

Două viaducturi fac de asemenea obiectul unor proceduri de achiziţie de lucrări de construire şi respectiv reparaţii capitale. Una dintre proceduri prevede construirea unui viaduct care să lege cartierul Ţiglari de zona Calea Şurii Mici - viaductul Calea Şurii Mici – Kogălniceanu. Aceste lucrări au fost estimate la o valoare de 29.487.392 lei, finanţarea provenind din fonduri structurale. Cea de-a doua procedură se referă la reparaţia capitală a viaductului Vasile Aaron, ofertele aflându-se în evaluare din data de 3 decembrie 2013. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 6.885.428 de lei, proiectul presupunând şi reconfigurarea intersecţiilor pe care le leagă viaductul şi reamenajarea sistemului de iluminat public în această zonă.

Vă mai recomandăm:

Domeniul Public se mută pe Bulevardul Victoriei. Abonamentele de parcare se vor elibera pe loc

Opt noi sensuri giratorii la Sibiu, în 2014. 51 de străzi vor fi modernizate

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite