Înșelăciunea prin care o femeie a obținut peste 8.500 de euro în două zile. A ajuns după gratii

0
Publicat:

O femeie de 39 de ani din Hunedoara este acuzată că a reușit să păcălească două bătrâne, de la care a obținut sume ce depășesc 8.500 de euro. Vineri, 27 ianuarie, a fost arestată preventiv. 

Bătrâne din Sibiu păcălite de o hunedoreancă să îi dea mai mult de 8.500 de euro Foto colaj
Bătrâne din Sibiu păcălite de o hunedoreancă să îi dea mai mult de 8.500 de euro Foto colaj

Potrivit anchetatorilor, hunedoreanca se face vinovată de înșelăciune, prin metoda Accidentul. Joi, 26 ianuarie, a fost reținută pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a acceptat propunerea procurorului de caz ca Loredana I. B. să fie cercetată în continuare, după gratii, cel puțin pentru următoarele 30 de zile, cât timp va sta în arest preventiv.

Victimele sale sunt două femei în vârstă, din municipiul Sibiu, pe care escroaca le-a păcălit că au rude în spitale care au nevoie de intervenții chirurgicale urgente și costisitoare. 

Percheziția domiciliară care a dus la reținerea suspectei

Din cercetări a reieșit faptul că, în zilele de 7 noiembrie și 18 decembrie 2022, femeia ar fi indus în eroare două vârstnice din municipiul Sibiu, cu privire la necesitatea efectuării unor intervenții chirurgicale asupra unor membri de familie care ar fi suferit așa - zise accidente, intervenții medicale costisitoare pentru care ar fi solicitat și primit suma de 18.400 de lei și 5.000 de euro”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter despre cazul celor două bătrâne păcălite.

Drept urmare, în acest caz a fost deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub coordonarea unui procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. 

Joi, 26 ianuarie, anchetatorii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Sibiu, care a dus la reținerea femeii din Hunedoara.

„Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru identificarea și documentarea întregii activități infracționale a persoanei”, a mai precizat sursa citată.

Cum puteți scăpa de astfel de capcane

„Polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident, de cele mai multe ori rutier, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență”, a transmis reprezentanta Poliției Județene Sibiu.

De asemenea, toți cei care primesc astfel de solicitări, sunt sfătuiți să-și păstreze calmul, să verifice informația sunând direct ruda în cauză, indiferent de oră, și să ceară cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de Poliție sau Parchet unde se presupune că s-ar afla aceasta și să sune pentru confirmare.

„Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră și să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizați persoanelor necunoscute informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Atenție! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua și a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani și rude care nu se află în proximitatea lor”, mai atrag atenția polițiștii.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite