Incediu la Sibiu. 30 de oameni evacuați de Crăciun din case, din cauza unui apartament cuprins de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit luni seara, 26 decembrie, în Cisnădie - Sibiu. Zeci de oameni au fugit panicați din case, în frig, speriați de fumul dens degajat dintr-un apartament al blocului în care locuiau.

Incendiu într-un bloc din Cisnădie Sibiu Foto ilustrativ
Incendiu într-un bloc din Cisnădie Sibiu Foto ilustrativ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a intervenit de urgență pe strada Teilor din Cisnădie, în a doua zi de Crăciun. Două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD, au fost trimise la fața locului pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la etajul patru al unui bloc. Echipaje ale Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Cisnădie, ale furnizorilor de gaze - E-on și de energie electrică au intervenit de asemenea. Două persoane au ajuns la spital, în urma acestui incident care a distrus un apartament.

Un scurtcircuit în bucătărie a lăsat o familie fără casă de sărbători

„La sosirea forțelor incendiul se manifesta generalizat în bucătăria unui apartament din imobil, cu degajări mari de fum în întreaga locuință”, a menționat purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Sursa citată a precizat că a fost salvat un bărbat de 72 de ani din apartamentul în care izbucnise incendiul, care, deși se intoxicase cu monoxid de carbon, era în stare conștientă. Victima a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului Cisnădie.

Soția sa, de 71 de ani, apucase să plece din casă, până la venirea salvatorilor. Nu s-a comunicat dacă bărbatul rămăsese în casă pentru a stinge incendiul sau pentru că nu a mai putut ieși din diverse motive. S-a menționat doar că femeia a suferit un atac de panică pentru care, de asemenea, a fost transportată la CPU Cisnădie. 

Reprezentanta ISU Sibiu a mai precizat și că restul locatarilor s-au salvat singuri: „Un număr de aproximativ 30 de locatari ai blocului s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție”.

Se cunoaște și cauza incendiului. „În urma incendiului izbucnit de la un scurtcircuit electric, a ars în totalitate bucătăria și bunurile din interiorul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 10 mp și au fost afectați de fum pereții întregului apartament, aproximativ 80 mp”, a mai precizat Andreea Ștefan de la ISU Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite