Locatarii unui bloc din municipiul Sibiu au rămas fără curent electric în urma unui incendiu

0
Publicat:

Locatarii unui bloc din municipiul Sibiu au rămas fără curent electric, miercuri seara, după ce a luat foc panoul electric al imobilului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Andreea Ştefan.

Un incendiu a lăsat locatarii unui bloc în beznă FOTO Arhivă Adevărul
Un incendiu a lăsat locatarii unui bloc în beznă FOTO Arhivă Adevărul

"ISU Sibiu a intervenit cu două autospeciale de stingere, autoscară şi un echipaj SMURD, în municipiul Sibiu, strada Aleea Buia, ca urmare a semnalării unui incendiu la un panou electric dintr-un bloc de locuinţe. La faţa locului a fost mobilizat şi un echipaj de la furnizorul de energie electrică. A fost întrerupt curentul electric, pentru a se putea acţiona în siguranţă. Pompierii au lichidat incendiul prompt cu mijloace din dotare (stingător), fiind afectat doar panoul electric respectiv, situat la parterul blocului", a precizat Andreea Ştefan.

Conform aceleiaşi surse, cauza probabilă a producerii incendiului a fost un scurtcircuit, produs ca urmare a suprasolicitării tabloului de distribuţie. Reprezentanta ISU Sibiu a declarat, pentru AGERPRES, că blocul are trei scări, iar după plecarea pompierilor, angajaţii de la societatea de distribuţie au rămas la faţa locului pentru a relua alimentarea cu electricitate a locuinţelor.

Putem rămâne fără curent din cauza viscolului

Recent, Raed Arafat precizează faptul că în România pot fi situații de întrerupere de curent, care însă nu vor fi cauzate de război, ci de fenomene naturale, cum ar fi viscolul. În această situație, spune el, infrastructurile critice esențiale, cum ar fi spitale, diferite instituții, trebuie să aibă generatoare. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că este puţin probabil ca România să intre într-un black-out, însă viscolul ne-ar putea crea probleme. Într-o astfel de situație, generatoarele sunt vitale pentru spitale.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a adăugat că şi benzinăriile ar trebui să fie dotate cu astfel de generatoare şi nu a exclus posibilitatea ca, pe viitor, acestea să fie obligate prin lege să le deţină.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite