Incendii stranii: un bloc în panică, din cauza unei tigăi, iar un pompier piroman, arestat FOTO

0
0

Două persoane au suferit arsuri și intoxicații în urma unui incendiu izbucnit luni, 5 septembrie, într-un bloc din Sibiu. Este al doilea incident de proporții cu care se confruntă pompierii sibieni în ultimele zile.

Incidentul provocat de o tigaie uitată pe aragaz s-a produs pe Aleea Artileriștilor, din Cartierul Hipodrom, una dintre cele mai căutate zone imobiliare din Sibiu. Cele două victime sunt persoane în vârstă, care n-au reușit să se salveze singure, ca restul celorlalți locatari.

Cu câteva zile înainte, într-o altă localitate sibiană, Șura Mare, în miez de noapte, flăcările au mistuit o casă întreagă. Ulterior s-a dovedit că incendiul a fost provocat intenționat de un pompier care între timp a și fost arestat.

În galeria foto atașată apar imagini de la cele două incendii din Sibiu care surprind intervenția pompierilor militari atât la respectivul bloc evacuat cât și la casa incendiată de colegul lor.

Victimele, transportate la UPU

„În urma unui apel la numărul unic de urgență 112 care semnala degajări mari de fum dintr-un apartament situat la etajul patru al unui imobil din municipiul Sibiu, pompierii sibieni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, o autospecială de primă intervenție, un echipaj de descarcerare și două echipaje SMURD”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Alina Voina, despre incendiu din Sibiu.

La fața locului, pompierii au constatat zeci de locatari evacuați și au descoperit un apartament plin cu fum provenit de la o tigaie uitată pe aragaz. Fumul a fost cel care i-a alertat pe proprietari și chiriași care au fugit din bloc, înainte de venirea salvatorilor.

În apartamente au mai fost găsit două persoane: un bărbat de 76 de ani care a suferit arsuri pe mâini și intoxicație cu monoxid de carbon și o femeie în vârstă de 86 de ani, intoxicată cu monoxid de carbon. Ambele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Potrivit reprezentanților ISU, incendiul din Sibiu a mistuit hota și mobilierul din bucătăria în care a izbucnit, iar fumul a distrus și el bucătăria și holul aceluiași apartament.

Pompierul piroman din Sibiu, arestat de procurori militari

Un incendiu de amploare s-a produs și la finele săptămânii trecute, când o casă din Șura mare a ars din temelii. Flăcările au izbucnit în miez de noapte, focul fiind pus intenționat la terasa locuinței chiar de către un pompier. Mai bine de două ore s-au luptat pompierii ca să limiteze efectele gestului șocant al unui coleg de-al lor.

Incidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri, 1 / 2 septembrie. Sâmbătă, 3 septembrie, s-a decis arestarea pompierului piroman. Pe numele angajatului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Șefii săi n-au putut spune decât: „În ceea ce privește incendiul care a avut loc în localitatea Șura Mare din județul Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, confirmă proveniența profesională a persoanei. Întrucât la acest moment cazul se află în atenția procurorului de caz, în funcție de deciziile organelor abilitate, vom dispune măsurile legale în consecință. Ne dezicem în mod clar și nu încurajam astfel de fapte, însă situația este un caz izolat”.

Inițial, ISU Sibiu nu a vrut să menționeze nimic despre piroman și nici nu au precizat cui aparținea casa. Abia când au ieșit la iveală informații despre acest pompier arestat, a venit și reacția instituției.   

Incendiul a mistuit acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 150 mp, mansarda casei cu cele trei camere, hol și baie și bunurile din interiorul acestora, terasa exterioară – pe o suprafață de aproximativ de 30 mp, două anexe din spatele casei – aproximativ 20 mp și bunurile din interior. Căldura și fumul au distrus și fațada casei vecine, precum și mai multe bunuri electrocasnice. Restul casei învecinate, o mașină, un câine și trei papagali au fost salvate.

Pompierul piroman este cercetat acum de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Din fericire, nu au existat victime umane, dar imobilul a fost distrus în proporție de 95%, potrivit informațiilor furnizate de procurori.

Sibiu


Ultimele știri
Cele mai citite