Accident mortal pe A1. Șoferul unui TIR, a cărui marfă răsturnată pe șosea a blocat traficul, a murit

0
Publicat:

Un grav accident rutier soldat cu decesul unui șofer de TIR s-a produs joi seara, 15 decembrie, pe A1, între Aeroportul Sibiu și localitatea Cristian din Sibiu. Traficul a fost blocat, iar circulația - deviată.

Șoferul unui TIR din Teleorman a muyrit în timp ce se îndrepta spre Nădlac
Accident mortal pe A1 în zona Cristian Sibiu Foto ISU Sibiu

Incidentul s-a petrecut la km 254 al autostrăzii A1, în apropiere de ieșirea spre Mediaș. „Șoferul unui ansamblu TIR condus spre Nădlac a pierdut controlul direcției de deplasare. Ansamblul a lovit glisiera mediană și s-a oprit pe contrasens”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, Elena Welter.

Potrivit sursei citate, bucăți din parapet au acroșat un alt vehicul condus pe sensul opus, iar traficul pe sensul Nădlac - Sibiu s-a blocat complet, în mare parte din cauza mărfii împărșitate pe partea carosabilă.

Șoferul ui TIR din Teleorman a murit pe A1 în Sibiu în timp ce se îndrepta spre Nădlac
Accident mortal pe A1 în zona Cristian Sibiu Foto ISU Sibiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a intervenit cu o autospecială de stingere, descarcerare și două echipaje SMURD dintre care unul cu medic. Forțele operative sosite la locul accidentului au constatat că exista o victimă, șoferul TIR-ului care este încarcerat și decedat. La acest moment încă se lucrează pentru extragerea victimei”, a precizat și purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Reprezentanții Poliției au confirmat și ei informația potrivit căreia un medic de pe ambulanță a declarat decesul victimei, întrucât prezenta leziuni incompatibile cu viața. Șoferul avea 49 de ani și era din Teleorman. 

Șoferul unui TIR din Teleorman a murit pe A1 în Sibiu în timp ce se îndrepta spre Nădlac
Accident mortal pe A1 în zona Cristian Sibiu Foto ISU Sibiu

Și Centrul INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliției Române a menționat că accidentul s-a produs pe sensul către Deva, în zona localității Cristian, iar autocamionul era încărcat cu sucuri care s-au împrăștiat pe carosabil. 

„Accidentul rutier s-a produs între ieșirea spre aeroport și Cristian. Din primele date rezultă că șoferul ansamblului a decedat în urma impactului”, a precizat Elena Welter. 

Urmare a opririi totale a traficului rutier pe sensul către Sibiu, circulația a fost deviată pe la nodul rutier de la km 270, localitatea Săliște, de pe DN 1, cu posibilitate de reintrare pe A1 în zona Aeroportului Sibiu. Se estimează că circulația va fi reluată, urmare a acestui accident mortal, în aproximativ o oră, pe acest tronson. De asemenea, pe direcția Sibiu – Nădlac se circulă îngreunat, au mai menționat reprezentanții Poliției Sibiu.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite