GALERIE FOTO Oferte trăsnite la o pensiune din judeţul Sibiu – prinzi cocoşul, mănânci supa gratis, îţi plăteşti circumferinţa burţii sau mărimea pantofului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care trec pragul unei pensiuni din staţiunea Bazna, judeţul Sibiu, pot alege ca modalităţi de plată oferte care de care mai trăsnite. Reprezentanţii pensiunii spun că acestea funcţionează cu succes, iar cei care aleg astfel de pachete se amuză copios.

Proprietarii unei pensiuni din Bazna, staţiune balneoclimaterică renumită pentru turismul de sănătate practicat aici, îşi atrag an de an clienţii cu oferte din cele mai trăznite. 

Una dintre ele, introdusă pentru prima dată începând cu acest sezon, este ”prinzi cocoşul, mănânci supa gratis”. Reţeta este simplă. Din ţarcul păsărilor se alege un cocoş ”ceva mai adormit, să nu-i fie greu clientului să-l prindă”, i se dă drumul prin curte iar dacă turistul îl prinde şi-a asigurat gratis supa preparată din cocoşul respectiv, pentru masa de prânz. 

Tot aici, în anumite week-end-uri, camera se poate plăti în funcţie de dimensiunea burţii bărbatului din familie. Calculul este simplu, pentru fiecare centimetru din circumferinţa burţii se plăteşte un leu, iar anul trecut, de exemplu, cel mai mult a plătit o familie al cărei ”cap” era mândrul posesor al unei burţi cu circumferinţa de 120 de centimetri. 

Reduceri pentru cei care ştiu un cântec patriotic

O altă ofertă trăznită, de asemenea valabilă în anumite week-end-uri din an, este cea prin care ”îţi plăteşti mărimea pantofului”. Mai exact, preţul pentru o noapte de cazare se calculează adunând numărul de la pantof al domnului cu cel al doamnei şi înmulţind rezultatul cu 1,2.  

Nu în ultimul rând, ofertele trăznite sunt gândite şi pentru zilele de sărbătoare. Astfel, toţi cei care se cazează pe 23 august şi cunosc o strofă dintr-un cântec patriotic de altă dată primesc un discount de 10 la sută, iar pentru cei care poartă numele sfinţilor Constantin şi Elena sau Maria şi vin să se cazeze exact în acest zile de sărbătoare discount-ul este de asemenea de 10 la sută. 

”Clienţilor le plac aceste oferte, e altceva, noi de aceea le-am şi scos, să ieşim în evidenţă prin chestia asta. E cerere, oamenii se amuză când văd aşa ceva”, spune Sorin Cojocaru, administratorul pensiunii. 

Băile de la Bazna, renumite în ţară şi în străinătate

Staţiunea balneoclimaterică Bazna se află la aproximativ 70 de kilometri distanţă de municipiul Sibiu şi la 15 kilometri depărtare de Mediaş, al doilea oraş ca mărime din judeţ. 

Apa minerală sărată de la Bazna este renumită pentru proprietăţile sale terapeutice, fiind recomandată în celor care suferă de afecţiuni ale aparatului locomotor, reumatism, afecţiuni ortopedice, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice, boli cronice ale aparatului respirator. 

Alături de băile sărate, turiştii pot face cure cu nămol sapropelic, tratamentele de la Bazna fiind renumite în ţară şi în afara ei. 

Turiştii care ajung la Bazna, români şi străini, au la dispoziţie două baze de tratament, fiecare dintre ele având piscină acoperită cu apă sărată. Lor li se adeaugă mai multe vile şi pensiuni, în staţiune fiind în total aproximativ 400 de locuri de cazare. 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite