Cum facem delicioasele aripioare de pui picante. Reţeta lui Bogdan Roman, care a făcut senzaţie la Masterchef
0Un preparat extrem de popular, mai ales în rândul tinerilor, aripioarele de pui picante sunt foarte uşor de preparat acasă. "Adevărul" vă oferă o reţetă delicioasă, recomandată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef.
Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman pe blogul său.
Aveţi nevoie de 1 kilogram de aripioare proaspete de pui, 2 linguri de pasta de ardei iute, 2 linguri de pasta de ardei dulce, 2-3 linguri de ulei, o lingură de zahăr, un praf de usturoi pudră, piper şi, pentru servire, sos barbeque.
Mod de preparare
„Începem cu aripioarele. Le verificăm dacă mai au fulgi sau pene. Dacă mai au, le pârlim la flacără. Le clătim cu apă rece şi le tăiem vârfurile. Le aşezăm într-un vas şi le amestecăm cu sosurile de ardei iute şi dulce. Punem şi usturoiul, piperul şi uleiul şi le amestecăm bine-bine până ce toate aripioarele sunt "învelite" în sosul de marinare. Acoperim vasul şi îl lăsăm la rece cel puţin o oră. Ideal este să le lăsăm de pe o zi pe alta.
Când ne-am hotărât să mâncăm aripioarele, încingem bine destul ulei cât să acopere aripioarele pe care le scufundăm în uleiul încins. Sunt gata atunci când au căpătat o crustă apetisantă. Putem să le testăm scoţând o aripioară pe care o găurim în partea cea mai groasă cu vârful unui cuţit până la os. Dacă nu mai are sânge, aripioare sunt numai bune. Le servim lângă cartofi prăjiţi şi sos barbeque”, explică Bogdan Roman.
Vă mai recomandăm: