Corpul de control al Guvernului face verificări la primăria lui Iohannis. Primăria Sibiu: „La noi nu se află nicio echipă de control. Au cerut acte prin fax“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de Control al primului ministru face de la începutul acestei săptămâni verificări la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, vizate de control fiind şi despăgubirile acordate pentru mai multe imobile din Sibiu. Reprezentanţii primăriei conduse de Klaus Iohannis susţin că în acest moment nu se află nimeni de la Bucureşti la Sibiu, dar că li s-au cerut nişte acte prin fax.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, ”Corpul de control al primului-ministru desfăşoară, începand cu data de 03.11.2014, o acţiune de control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P). La baza acţiunii de control au stat informaţii  transmise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor care se referă la activitatea proprie a acestei entităţi cu privire la acordarea unor despăgubiri ca măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor  unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu. Obiectivul controlului se referă la verificarea respectării prevederilor legale şi a modului de îndeplinire a atribuţiilor de către A.N.R.P în procesul de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie – 22 decembrie 1989, republicată, cu modificarile şi completarile ulterioare”, se arată în comunicat. 

Potrivit documentului citat, „perioada supusă controlului este 01.01.2010 – 31.12.2010. În situaţia în care echipa de control constată că anumite acte sau operaţiuni au fost iniţiate anterior datei de 01.01.2010, ori şi-au produs efectele ulterior datei de 31.12.2010, se va putea extinde perioada supusă controlului cu privire la acele acte sau operaţiuni. În prezent, acţiunea de control se află în desfăşurare. Urmează ca la finalizarea controlului să se întocmească Raport de Control”.

Iohannis: „Chiar în perioada de campanie electorală, interesant”

Contactată de Adevărul, Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu, a explicat că în acest moment nu se află la Sibiu nicio echipă de control de la Bucureşti, fiind solicitate doar o serie de documente. 

„Am primit pe fax o solicitare prin care Corpul de Control al premierului solicită o serie de documente în copie”, a explicat Mirela Gligore.

Şi Klaus Iohannis a comentat situaţia, într-o conferinţă de presă. „Chiar în perioada de campanie electorală, interesant. Nu este nicio problemă. La Primăria Sibiu s-au făcut nenumărate verificări, se vor face în continuare. Stau foarte liniştit. Ştiu ce este acolo şi nu o să găsească nicio neregulă, dar îmi dă de gândit că domnul Ponta, candidatul Ponta, îl trimite pe prim-ministrul Ponta să trimită Corpul de Control la primăria contracandidatului să facă verificări cu zece zile înainte de turul doi al alegerilor. Totuşi, parcă lucrurile nu sunt în regulă. (...) Oricând, simplu, oricine poate să controleze orice. Nu există nereguli la Primăria Sibiu, simplu de tot”, a declarat Iohannis.

Vă mai recomandăm: 

EXCLUSIV Misterul celor şase case ale lui Klaus Iohannis. Unde sunt şi cât valorează casele candidatului ACL la prezidenţiale

Unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ale campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale 2014 sunt cele şase imobile deţinute de Klaus Iohannis şi de soţia sa în municipiul Sibiu. Controversele au fost cu atât mai mari cu cât candidatul ACL la Preşedinţie a fost foarte rezervat în privinţa acestui subiect. Pentru a face lumină în acest caz, jurnaliştii „Adevărul“ au mers pe urmele imobilelor primarului din Sibiu.

FOTO Cum se votează în satul „roşu” al singurului primar traseist din judeţul Sibiu: „Nu ştiu cine e preşedinte, pun ştampila pe floare, aşa am înţeles”

Mai sunt doar câteva zile până la alegeri prezidenţiale 2014 aşa că e agitaţie mare şi la Hoghilag, singura comună din judeţul Sibiu unde un ales a schimbat partidul pe ordonanţa Dragnea. PSD-ul este şi singurul care a împărţit câte ceva prin zonă, bluze roşii, şepci, pixuri sau chibrituri, spre dezamăgirea unora care aşteptau măcar o găleată sau un lighean. Toată lumea merge la vot, chiar dacă unii nu ştiu să scrie sau să citească.

Elmar Brok, preşedintele Comisiei de politică externă din Parlamentul European: „Victor Ponta m-a rugat să-l iert, dar n-am devenit prieteni“

Sosit la Sibiu pentru a-şi arăta susţinerea faţă de candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţia României, Elmar Brok, şeful Comisiei de politică externă din Parlamentul European, a vorbit, într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul“, despre integrarea europeană a Republicii Moldova, despre regimul imigranţilor în ţările membre UE, dar şi despre candidaţii la alegerile prezidenţiale din România.

Gunter Krings, secretar de stat în Ministerul de Interne al Germaniei: „Politicienii germani nu se amestecă în proceduri judiciare“

Günter Krings, secretarul de stat în Ministerul de Interne al Germaniei, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul” despre teme de actualitate precum independenţa justiţiei în România şi sancţiuni ce se doresc a fi impuse de Germania pentru cei care vor să meargă în această ţară doar pentru a beneficia de ajutoare sociale. Oficialul german a vorbit şi despre alegerile prezidenţiale din România dar şi despre Klaus Iohannis.

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Klaus Werner Iohannis este primul personaj prezentat în detaliu, din seria candidaţilor la preşedinţia României, în cadrul campaniei „Alege preşedintele”, pe care ziarul „Adevărul” o demarează astăzi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online, pe www.adevarul.ro.

Ce înseamnă România pentru ungurii din secuime: „Mă simt ungureşte, nu româncă. Părinţii sunt unguroaică”

O discuţie simplă în limba română, pe plaiurile Ţinutului Secuiesc, se transformă într-o adevărată încercare pentru mulţi locuitori de aici. Copiii recunosc că li se predă la şcoală limba ţării lor, chiar şi câte trei - patru ore pe săptămână, dar asta nu le este suficient pentru a putea să te înţeleagă sau să-ţi răspundă.

VIDEO Cum văd autonomia ungurii din Ţinutul Secuiesc: „Nu ştiu să vă explic ce este, nu prea gândesc despre aceste lucruri”

Cu puţin timp înainte de intrarea în campanie electorală, liderii UDMR au depus în Parlament un nou proiect privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Jurnaliştii „Adevărul” au vrut să afle cum a ajuns acest proiect în inima Secuimii, în Harghita şi Covasna, la oamenii de rând. Părerile lor sunt împărţite.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite