Cel de-al doilea suspect din cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner va fi extradat. Ce obiecte de valoare au fost recuperate

0
Publicat:

Noutăți importante au ieșit la iveală în cazul tragic al crimei omului de afaceri Adrian Kreiner, care a șocat comunitatea din Sibiu. Șeful Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sibiu, Tiberiu Ivancea, a transmis, în cadrul unei conferință de presă, că urmează să fie adus în țară și cel de-al doilea suspect.

Marian Cristian Minae va fi adus în țară FOTO Arhivă
Marian Cristian Minae va fi adus în țară FOTO Arhivă

Inculpații Marian Cristian Minae și Laurențiu Ghiță au fost capturați de autoritățile britanice, unul fiind localizat în Irlanda de Nord, iar celălalt în Scoția. În urma eforturilor de colaborare între forțele de ordine române și cele străine, doar Ghiță Laurențiu a fost adus înapoi în țară. Acum, celălalt suspect urmează și el să fie extrădat, în curând.

Șeful IPJ Sibiu a subliniat că procesul de aducere a celui de-al doilea suspect în România a întâmpinat unele întârzieri din partea autorităților britanice, datorită unor preocupări legate de sistemul de detenție și condițiile din închisorile românești.

„Cei din Marea Britanie au avut niște nelămuriri cu privire la sistemul de detenție și la condițiile de detenție. Li s-a răspuns că sunt comparabile cu cele de acolo. De asta au dat un termen mai mare, undeva la începutul lunii martie”, a declarat Tiberiu Ivancea, potrivit Ora de Sibiu.

16 ceasuri, recuperate din Marea Britanie

Un alt aspect important al anchetei este recuperarea ceasurilor prețioase ale lui Adrian Kreiner, furate în timpul tragicului incident din locuința sa din Sibiu.

„Au fost recuperate din Marea Britanie, de la autoritățile de acolo, prin Comisia Rogatorie, 16 ceasuri și alte bunuri care au fost găsite la percheziția autoturismului suspecților în momentul în care au fost prinși în Marea Britanie”, a adăugat șeful IPJ Sibiu.

Totuși, unul dintre aspectele ce ar putea arunca o umbră asupra cazului este faptul că al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam, rămâne în continuare în libertate și este căutat de autorități.

„Cel care nu este prins, este în continuare dat în urmărire internațională. Nu aș putea să precizez în momentul de față care sunt noutățile față de cel de-al treilea. Dosarul este la IPJ Dolj”, a mai spus Ivancea.

Ilie Sitariu, acuzat de complicitate în evadarea celor trei autori ai crimei, este deja în custodia poliției.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite