Noi detalii în cazul crimei lui Adrian Kreiner. După cât timp au venit polițiștii de la momentul intrării suspecților în locuința afaceristului

0
Publicat:

Curtea de Apel Alba Iulia a adus la lumină noi detalii în cazul crimei de la Sibiu, unde omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut și ucis în propria locuință. Potrivit informațiilor furnizate de instanță, suspecții au acționat cu precizie, pătrunzând în curtea imobilului la ora 2:22, în timp ce momentul tragic s-a petrecut la ora 3:00, când toți cei trei autori au părăsit locuința.

Mometul precis al pătrunderii suspecților în locuința lui Adrian Kreiner FOTO Arhivă
Mometul precis al pătrunderii suspecților în locuința lui Adrian Kreiner FOTO Arhivă

Noile detalii au fost prezentate în încheierea penală, întocmită de către Curtea de Apel Alba Iulia, privind respingerea contestaţiei depuse de către suspectul Ghiţă Laurenţiu împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu prin care s-a dispus arestarea preventivă.

Conform motivării instanței, la data de 6 noiembrie 2023, doi dintre suspecți au intrat inițial în curte prin forțarea unei structuri metalice la ora 2:22, iar al treilea s-a alăturat la 2:46. Într-un gest aparent calculat, unul dintre agresori a produs un scurtcircuit la un felinar din curte la ora 2:26, determinând stingerea acestuia pentru a acoperi intrarea lor.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat cum cei doi au reușit să deschidă un geam termopan de la garaj și să pătrundă în interiorul casei la ora 2:36, iar al treilea a intrat în curte la ora 2:46. După comiterea actelor violente, suspecții au părăsit locuința la ora 3:00, același loc prin care au și intrat, dezvăluie instanța.

Detalii ulterioare ale secvențelor surprinse de camerele de supraveghere arată că unul dintre agresori a ieșit din locuință la ora 2:58, revenind în vilă la ora 2:59. La aceeași oră, acesta a escaladat zidul din spatele imobilului, fiind surprins parțial de camera de supraveghere. După aproximativ 40 de secunde, s-a întors în curte și a intrat din nou în vilă, iar la ora 3:00, toți cei trei suspecți au părăsit locuința și curtea.

Sosirea polițiștilor, patru minute după plecarea atacatorilor

Poliția a fost alertată de către fiica lui Adrian Kreiner, care se afla în locuință în momentul atacului. Oamenii legii au ajuns la locuință la ora 3:04.

„Asupra persoanei vătămate, care se afla la parterul locuinţei, au fost exercitate multiple acte de violenţă la nivelul capului, trunchiului, precum şi membrelor, după care a fost legată cu mâinile la spate şi posibil sufocată cu un covor, persoana vătămată fiind descoperită de organele de poliţie la ora 03:04 în stare de inconştienţă cu pulsul foarte scăzut, fiind necesară efectuarea manevrelor de resuscitare care au fost începute de către organele de poliţie şi continuate de către echipajul medical”, se arată în document.

Adrian Kreiner a murit la spital, o zi mai târziu, din cauza leziunilor suferite.

Fata omului de afaceri, care se baricadase într-un dressing din dormitor, a fost găsită de atacatori, lovită și amenințată cu un pistol. După ce le-a dat atacatorilor banii pe care îi avea în portofel, 40 de euro şi aproximativ 100 de lei, a fost ameninţată din nou cu pistolul de către unul din atacatori, care l-a încărcat şi i l-a pus la cap, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. Ulterior, agresorii au părăsit locuința cu 16 ceasuri de valoare, cel mai scump evaluat la 120.000 de euro.

Doi dintre bărbaţii care l-au bătut şi ucis pe omul de afaceri au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia - Ghiţă Laurenţiu, altul în Irlanda de Nord - Marian Cristian Minae.

Laurențiu Ghiță, unul dintre cei trei suspecți, este singurul extrădat în România și se află în arest preventiv.

În ceea ce-l priveşte pe Minae, contestaţia depusă de către acesta împotriva deciziei de arestare preventivă emise de Tribunalul Sibiu se va judeca în 25 ianuarie, la Curtea de Apel Alba Iulia

Cazul, care a șocat opinia publică, a generat o anchetă extinsă, iar instanța a emis mandate de arestare preventivă și internaționale pe numele suspecților pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată. Un complice, Ilie Sitariu, din județul Timiș, a fost deja prins și plasat în arest preventiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite