UPDATE Șoferul care a întors mașina pe A1, identificat. Ce sancțiune a primit pentru că a mers pe contrasens, pe banda a doua VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un șofer inconștient a fost foarte aproape să provoace o tragedie pe Autostrada A1 (Sibiu - Sebeș, Alba). Bărbatul a întors mașina și a circulat mai mulți kilometri pe contrasens.

Șoferul a întors mașina și a circulat pe contrasens FOTO captură video
Șoferul a întors mașina și a circulat pe contrasens FOTO captură video

UPDATE 2 Polițiștii Biroului de Poliție A1 Râmnicu-Vâlcea-Deva l-au identificat pe șoferul din Alba, care a întors cu mașina pe A1 și a circulat cu viteză pe contrasens.

„Din cercetări a rezultat că autoturismul ar fi fost condus de un bărbat de 59 de ani, din localitatea Jidvei, județul Alba. Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 1.305 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar, complementar, a fost dispusă măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, începând cu data de 24 aprilie 2023”, au transmis oamenii legii.

UPDATE 1 IPJ Alba a transmis luni că, „în urma apariției unor imagini, în mediul online, cu un autoturism care ar fi circulat, pe contrasens, pe A1, polițiștii Biroului de Poliție A1 Râmnicu-Vâlcea-Deva au demarat procedurile de verificare, în vederea identificării conducătorului auto”.

Textul inițial: Un autoturism cu numere de Alba a fost filmat de alți participanți la trafic, într-o manevră periculoasă pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș (Alba). La capătul unei bretele de intrare pe autostradă, șoferul a întors mașina (un Seat Leon) și a pornit în sens invers, pe contrasens.

Filmul a ajuns duminică în mediul online. Cel mai probabil a fost filmat în apropiere de Sibiu, în planul secund putând fi observați Munții Făgăraș.

„Nu știu ce măsuri s-ar putea lua, dar asemenea persoane nu merită să aibă permis. Pentru a pune în pericol siguranța celorlalți, a întors pe autostradă și a mers pe contrasens pe banda 2”, a transmis unul dintre șoferii care l-au surprins în trafic.

„Românii cer autostrăzi considerându-le aidoma drumului din satul natal, unde dacă întorc căruța în fața tractorului nu se supără nimeni. Se întâlnesc la crâșmă înainte de a merge acasă”, a precizat un alt șofer.

Recent, șoferul unui camion depistat că a efectuat manevra de întoarcere a autovehiculului pe autostrada A2, în județul Constanța, a fost amendat cu 2.900 de lei, iar permisul de conducere i-a fost reţinut pentru 120 de zile.

Conducătorul auto şi-a continuat deplasarea pe contrasens, pe banda de urgenţă.

„Poliţiştii din cadrul Brigăzii Autostrăzi - Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa au identificat un bărbat, de 51 de ani, care, la data de 20 ianuarie a.c., ora 17.40, a condus un autocamion pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa şi a efectuat manevra de întoarcere, continuând să se deplaseze pe contrasens, pe banda de urgenţă. Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în valoare de 2.900 de lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru 120 de zile", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite