Ce mai fură românii: Coarda folosită de salvamontiști în misiunile de salvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ciclul ce mai fură românii… Un turist cazat la o cabană din Sibiu s-a întors din minivacanța de 1 Decembrie nu numai cu propriile bagaje ci și cu o coardă de 30 de metri, destinată intervențiilor Salvamont. Incidentul a fost postat pe rețelele de socializare.  

Coarda era folosită de salvamonțiști în misiunile de salvare
Coarda era folosită de salvamonțiști în misiunile de salvare

„Pentru intervențiile salvamont aveam trei corzi dar un cleptoman și-a completat echipamentul cu o coarda de 30m”, au scris cei de la cabană, iar fotografia postată de ei arată locul de unde a dispărut coarda.

Propritarii cabanei au postat imaginea cu locul din care a fost furată coarda. Sursa foto: Facebook
Propritarii cabanei au postat imaginea cu locul din care a fost furată coarda. Sursa foto: Facebook

Proprietarii cabanei au spus că nu-și doresc „să dezvolte mai mult subiectul” față de postarea făcută în spațiul public.

Și reprezentanții Salvamont Sibiu au reacționat pe rețelele de socializare.  

„Din păcate, trăim într-o lume ciudată. Mulțumim totuși celor care ne sprijină și ne găzduiesc echipamentele în zone mai izolate sau chiar ne ajuta ei cu echipamente. Nu uitați că ne dorim ca turiștii să-și ducă doar gunoaiele jos, nu și lucrurile utile nouă sau cabanierilor”, au scris și salvamontiștii.

Dan Popescu, șeful Salvamont, a explicat pentru Turnul Sfatului că unii cabanieri aflați la altitudini mari găzduiesc o parte din echipamentele utile salvatorilor montani pentru ca aceștia să fie mai rapizi în intervenții. La cabană, în momentul de față au rămas o targă și doar două corzi. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite