Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va fi inaugurată pe 1 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura biserică de gheaţă din România, sitauată la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, va fi sfinţită sâmbătă, 1 februarie.

Înainte de sfinţire, biserica va găzdui însă un eveniment în premieră, pe data de 27 ianuarie, la ora 12:00. Corul Bach al Bisericii Negre din Braşov va urca la ineditul lăcaş de cult de lângă lacul Bâlea pentru a susţine un concert extraordinar de muzică sacră şi nu numai.  

Concertul braşovenilor va putea fi urmărit, în mod gratuit, de toţi turiştii interesaţi ce se vor afla în acel moment la Bâlea Lac.

Corul Bach din Braşov (corul bisericesc al comunităţii evanghelice din Braşov) a fost fondat în 1933 de cantorul acelei perioade, Victor Bickerich. Ansamblul a adus în premieră în România multe dintre operele lui Bach: Matthäuspassion (Patimile lui Hristos după Matei), Johannespassion (Patimile lui Hristos după Ioan) şi alte piese religioase, în special ale compozitorilor germani. În timp, corul a devenit unul de înaltă calitate, fiind solicitat pentru diverse reprezentaţii, atât în ţară cât şi în străinătate. 

Cu cei 40 de cântăreţi, corul poate cânta piese de mari proporţii, a capella sau cu acompaniament de orchestră. În decursul unui an, corul participă la aproximativ zece concerte de muzică sacră, iar pe lângă acestea se adaugă concertele mari de Crăciun, Paşti, Rusalii şi Duminica Morţilor. 

”Organizarea evenimentului de duminică de la Biserica de Gheaţă va constitui debutul sezonului 2013 şi pregătirea ceremoniei de deschidere oficială şi binecuvântare, programată pentru sâmbăta viitoare, 1 februarie”, precizează adelina Grigoroiu, director de marketing Ice Hotel. 

Până în prezent, la biserica de gheaţă au fost programate un botez şi o cununie, ambele în cursul lunii februarie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite