Aventurile unui hoț de mașini care a încălcat legea de șapte ori, într-o singură noapte: din șanț în gard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Sibiu este acuzat că într-o singură noapte a comis o serie de infracțiuni în urma cărora a fost reținut pentru 24 de ore. Riscă să fie cercetat în stare de arest preventiv.

Hoț de mașini reținut după ce a distrus autoturismele pe care le-a condus fără permis
Reținerea unui suspect de către polițiștii sibieni Foto IPJ Sibiu

Întâmplările recente au avut loc în județul Sibiu. Un localnic din Săliște - Sibiu a plecat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 1/2 octombrie, în comuna învecinată, Cristian, din Sibiu, la mai puțin de 15 kilometri depărtare. Aici a furat două mașini la volanul cărora s-a suit, deși nu deținea permis de conducere.

A reușit să le distrugă pe amândouă: cu prima mașină furată s-a oprit într-un șanț, iar cu a doua într-un gard. După aventurile de la volan, hoțul s-a întors liniștit acasă, de unde a fost luat pentru audieri la Poliție, câteva ore mai târziu, iar ulterior reținut pentru 24 de ore. 

Din ambele incidente rutiere a scăpat fără nici o vătămare corporală, dar mașinile sustrase au fost destul de rău avariate. 

Mașinile furate erau găsite parcate cu cheile în contact

În fapt, bărbatul, care nu deține permis de conducere, este bănuit că, în noaptea de 01/02 octombrie a.c., în timp ce se afla în localitatea Cristian, a sustras un autoturism, parcat și cu cheile în contact, pe care l-ar fi condus aproximativ 3 kilometri, după care a pierdut controlul direcției, oprindu-se în șanț. Bărbatul a abandonat autoturismul avariat și, după o scurtă deplasare pe jos, a sustras un alt turism, parcat și cu cheile în contact, și l-a condus pe o distanță scurtă, deoarece a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. Ambele evenimente s-au soldat doar cu pagube materiale”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Luciana Lazăr.

În urma plângerilor celor doi proprietari, polițiștii au declanșat o anchetă care i-a dus la bărbatul din Săliște.

Urmează ca în cursul zilei de luni, 3 octombrie, după mandatul de reținere pentru 24 de ore anterior emis, suspectul să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive, sub acuzațiile de furt în scop de folosință (două acte materiale), distrugere din culpă (trei acte materiale), respectiv conducere fără permis (două acte materiale).

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Săliște, Post Poliție Cristian, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”, au mai menționat reprezentanții Poliției Județene Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite