Cum a ajutat agentul Bond la prinderea unui suspect de furt calificat, la Sibiu FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bond - câinele de urmă al Poliţiei Judeţene Sibiu şi partenerul său uman, Cristi, au mai ajutat la prinderea unui suspect Foto Poliţia Sibiu
Bond - câinele de urmă al Poliţiei Judeţene Sibiu şi partenerul său uman, Cristi, au mai ajutat la prinderea unui suspect Foto Poliţia Sibiu

Poliţia Judeţeană Sibiu are în dotare un câine de urmă ce poartă numele celebrului spion „007”. La fel ca în filme, tizul canin al lui Bond ajută la rezolvarea unor cazuri, în principal de furturi şi prinderea făptaşilor.

Un astfel de caz a fost rezolvat cu ajutorul lui Bond în cursul zilei de joi, 17 februarie, în urma unei reclamaţii venită din partea reprezentanţilor unei societăţi comerciale din comuna Mihăileni - Sibiu.

Cazul a fost preluat de Secţia de Poliţie Rurală Agnita. În cursul dimineţii, angajata unei firme cu punct de lucru în localitatea Moardăş a sesizat că, în cursul nopţii anterioare, societatea a fost jefuită de hoţi. Persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în magazin şi au sustras mai multe bunuri.

La faţa locului, poliţiştii au constatat că s-a intrat prin efracţie, după ce au fost forţate şi rupte lacătele de la uşa de acces în  depozitul magazinului. Din interior au fost furate băuturi alcoolice şi ţigări în valoare de 500 de lei.

După prelevarea de amprente, anchetatorii i-au dat sarcină lui Bond să găsească urmele făptaşilor. Împreună cu partenerul său uman, agentul canin i-a dus pe poliţişti la locuinţa unui tânăr de 16 ani, unde s-au găsit bunurile furate.

Bond - câinele de urmă al Poliţiei Judeţene Sibiu şi partenerul său uman au mai ajutat la prinderea unui suspect Foto Poliţia Sibiu

În ciuda vârstei, pe numele suspectului s-a întocmit un dosar penal pentru furt calificat. În funcţie de istoricul judiciar al acestuia se va decide pedeapsa pe care o va primi. 

„La faţa locului a fost solicitată intervenţia echipei operative canine din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu. Urma prelucrată de Bond i-a condus pe poliţişti la un imobil de pe raza aceleiaşi localităţi, în imobil fiind depistat un tânăr în vârstă de 16 ani care deţinea asupra sa bunurile reclamate ca fiind sustrase din magazin. În cauză, la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând a fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita”, au menţionat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu referitor la acest caz.

Bond - câinele de urmă al Poliţiei Judeţene Sibiu şi partenerul său uman au mai ajutat la prinderea unui suspect Foto Poliţia Sibiu

În urmă cu un an, tot cu ajutorul lui Bond, poliţiştii sibieni au reuşit într-un timp record să dea de urma a trei minori şi a unui adult care au sustras un porc din localitatea Netuş.

Bond adulmecă infractorii încă din 2019, alături de partenerul său uman, Cristi, amândoi fiind născuţi în aceeaşi zi şi aceeaşi lună. Printre isprăvile celor doi se numără şi identificarea autorilor unui furt dintr-o societate comercială din Şelimbăr, precum şi recuperarea bunurilor sustrase. 

Vă mai recomandăm şi:

Finalitatea dialogului halucinant dintre un medic şi ruda unui pacient: „Ce vrei tu, nesimţită ordinară” VIDEO

Urmările înjunghierii din Sibiu. Decizia surprinzătoare a magistraţilor legată de „Cuţitarul din benzinărie“ 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite