O româncă face furori în campionatul de baschet spaniol. Claudia Pop a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare din Liga Feminina de Baloncesto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Pop FOTO - Facebook
Claudia Pop FOTO - Facebook

Componenta echipei naţionale a României, Claudia Pop, joacă din acest sezon pentru Gernika Bizkaia şi este singura româncă ce evoluează în campionatul feminin de baschet spaniol. Sătmăreanca are o medie excelentă pe partide, în ultimul meci al echipei sale reuşind să marcheze 25 de puncte, motiv pentru care a fost desemnată MVP-ul etapei.

Claudia Pop nu este la prima experienţă cu baschetul spaniol, acesta fiind al treilea sezon în care evoluează în Peninsula Iberică. La 20 de ani a avut primul contact cu liga spaniolă jucând pentru Olesa Barcelona, iar anul trecut a jucat pentru CB Conquero.

Din acest sezon evoluează pentru Gernika Bizkaia, echipă care deşi este nou promovată, ocupă locul patru al clasamentului, fiind considerată revelaţia campionatului. La bunul mers al lucrurilor pentru echipă contribuie fără doar şi poate şi Claudia Pop, sătmăreanca fiind de altfel şi prima româncă ce evoluează pentru gruparea bască.

claudia in actiune

Se pare că sătmărencei îi prieşte contactul cu baschetul hispanic  deoarce în 2014 a făcut istorie pentru echipa de primă ligă ecuadoriană, Santa Maria Machala, grupare cu care a câştigat campionatul din această ţară sud americană. Claudia este prima jucătoare din România şi chiar din Europa care a evoluat în campionatul acestei ţări.

Aproape la fel de cunoscută ca şi celebra “Guernica” lui Picasso

Claudia joacă pentru un oraş cunoscut ca una dintre primele ţinte ale atacurilor efectuate de Luftwaffe, oraşul fiind atacat şi bombardat aerian la data de 26 aprilie 1937. Pablo Picasso este autorul unei faimoase picturi care prezintă acest eveniment, pictura purtând numele sugestiv de “Guernica”. Evoluţia excelentă a româncei de până acum în campionat dar şi firea ei prietenoasă au făcut să fie foarte repede apreciată de fani.

Extrema Naţionalei României n-a stat mult pe gânduri să semneze, când i s-a oferit posibiliatea de a juca într-un campionat puternic din Europa.

“Este al treilea sezon care îl joc în Spania unde cred că sunt destul de cunoscută. În vară agentul meu PRODEP mi-a propus această ofertă, prezentându-mi proiectele, obiectivele echipei şi au fost multe lucruri pozitive care m-au făcut să iau aceasta decizie şi să spun Da pentru Gernika Bizkaia,” îşi motivează sportiva alegerea.

Claudia ne spune că a fost foarte bine primită încă de la început, într-o echipă unde mai evoluează două americance, o canadiancă şi o sârboiacă şi unde condiţiile de pregătire sunt la cele mai înalte standarde. “Avem un staff tehnic foarte profesionist (antrenorul este cel al lotului naţional de junioare al Spaniei), după cum am nişte colege de echipă foarte bune iar suporterii sunt mereu alături de noi. Mă simt foarte bine şi foarte iubită în Gernika, “mărturiseşte Claudia.

Faptul că locuinţa ei  află la doar 10 minute de plajă este încă un motiv să adore acest loc. Singurul lucru care-i lipseşte sunt prietenii din România şi familia, de care este foarte ataşată.

claudia pop sm

MVP-ul ultimei etape

Meci de meci Claudia a punctat decisiv pentru echipa sa însă în ultima partidă a făcut-o la foc automat. Gernika Bizkaia a evoluat, în deplasare, la Gran Canaria, echipă pe care a spulberat-o cu 92-52, Claudia contribuind decisiv la această victorie, cu cele 4 recuperări şi mai ales cu 25 de puncte marcate, ceea ce a făcut să fie desemnată cea mai bună jucătoare a etapei.

“Pot să spun că noi am fost în prim planul acestei etape. Miller a fost desemnată cea mai eficientă jucătoare a etapei, cealaltă americancă, Mosby, este cea mai buna marcatoare a campionatului iar eu am fost desemnată cea mai bună jucătoare din această etapă. Jocul echipei e în creştere şi sperăm să ne îndeplinim obiectivul, locurile 1-8. Momentan ne aflăm la 4 puncte în spatele liderului, Girona, “ ne spune Claudia.

Imaginea unei firme de echipament sportiv

Pe lângă faptul că este o jucătoare talentată Claudia Pop a obţinut titlul de Miss al baschetului autohton, în 2007 la All Star Game-ul de la Târgovişte.

Frumoasa sătmăreancă nu a avut cum să nu atragă atenţia agenţiilor de profil. În zilele în care nu este ocupată cu baschetul pozează pentru o firmă de echipament sportiv din Spania. “Sunt imaginea unei firme sportive PEAK SPORT SPAIN, unde am un contract de imagine cu ei şi trebuie să postez mereu poze publicitare cu mine şi cu ceea ce fac.De asemenea îmi place să descopăr şi să învăţ lucruri noi...acum de exemplu fac un curs de make-up artist, una din pasiunile mele”, ne dezvăluie baschetbalista.

claudia tricolor

Vrea să scrie istorie pentru Naţionala României

Jucătoare de bază a echipei Naţionale, Claudia Pop speră într-o evoluţie cât mai bună a echipei României la Campionatele Europene de baschet, competiţie în care ţara noastră este coorganizatoare împreună cu Ungaria.

“Sperăm să avem o vară istorică ...e primul european dupa mulţi ani de absenţă. Îmi doresc să putem oferi suporterilor noştri multe bucurii şi să ducem numele României mult mai sus pentrut că acolo îi este locul,” spune Claudia.

România va juca meciurile de la aceste Europene la Timişoara şi va evolua în grupa A, alături de Franţa, Cehia, Ucraina şi Muntenegru.

Vă mai recomandăm:

Andreea Orosz a semnat cu CS Municipal Târgovişte

După CSU Oradea, CSM Târgovişte a trecut şi de CSM Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite