Mărturiile unei românce, după atentatele din Bruxelles: „Am trecut dimineaţă pe lângă metrou când a fost explozia. Toată lumea este şocată“

0
0

Sătmăreanca Larisa Ţîrle a studiat Ştiinţele Politice în Bruxelles, acolo unde s-a stabilit ulterior. Tânăra povesteşte clipele îngrozitoare prin care a trecut în momentele atentatelor şi vorbeşte despre felul în care s-a transformat oraşul între timp.

Larisa Ţîrle era în drum spre serviciu când au avut loc exploziile de la metrou, însă din fericire nici ea şi nici prietenii ei nu au fost răniţi. Tânăra spune că oraşul agitat s-a transformat în câteva zeci de minute într-unul în care liniştea apăsătoare sufocă, iar sirenele se aud la tot pasul. Una dintre explozii s-a produs la staţia de metrou Maelbeek, care este situată aproape de sediile mai multor instituţii europene

" Eu treceam dimineaţă pe lângă metrou când a fost explozia. Toată lumea este extrem de şocată însă încearcă să rămână calmă, să nu intre în panică şi lasă autorităţile să rezolve totul. Eu lucrez în cartierul european şi sunetele de sirene vin de peste tot", povesteşte Larisa. 

În urma atacului, majoritatea celor care erau în oraş s-au întors acasă şi au amânat întâlnirile pe care le aveau, iar în zonele unde au avut loc exploziile oamenii au fost evacuaţi. "Suntem toţi închişi în clădiri, iar lumea din zonă, de pe stradă, a fost evacuată. Toţi ne informăm mai mult de pe internet. Reţelele telefonice sunt blocate, comunicăm mai mult pe internet, pe chat-uri. Am vorbit şi cu alţi români, avem grupuri de Facebook pentru românii din Belgia. Din câte ştiu eu, nici un român nu a fost rănit, sper să rămână aşa. Mulţi românii s-au mobilizat şi s-au oferit să ajute dacă este nevoie", spune tânăra. 

Larisa Ţîrle a fondat o asociatie in Belgia care se implică în ajutorarea românilor care au rămas acasă.   Asociaţia "Unite in Good " are ca scop de a uni persoanele care vor sa ajute pe cei nevoiaşi de acasă, din România.

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Alte două deflagraţii au avut loc ulterior între staţiile de metrou Maelbeek şi Schuman, în apropierea sediului Comisiei Europene. Iniţial au existat relatări privind mai multe explozii la metrou. Cel puţin 34 de persoane au murit şi 136 au fost rănite, relatează presa belgiană.

Vă mai recomandăm :

Român care a locuit în Molenbeek, cartierul general al jihadiştilor din Bruxelles: „Cei mai mulţi musulmani stau pe ajutoare sociale. S-au bătut cu Poliţia”

Atentate la Bruxelles. Jurnalist român în capitala Belgiei: „Pericolul este iminent, dar rămânem raţionali şi nu lăsăm teama să ne conducă“

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri