Atentate la Bruxelles. Secretarul general al NATO anunţă creşterea nivelului alertei teroriste la sediul Alianţei Nord-Atlantice din capitala Belgiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat „profund întristat“ de atacurile comise marţi la Bruxelles şi a anunţat creşterea nivelului alertei teroriste la sediul Alianţei din capitala belgiană, se arată într-un comunicat oficial.

„Sunt profund întristat de atacurile de aici, de la Bruxelles, din această dimineaţă“ a afirmat Stoltenberg, adăugând că „bilanţul este tragic“.

„Gândurile mele se îndreaptă către cei care şi-au pierdut apropiaţi, către cei afectaţi şi către poporul belgian“, a continuat el.

„Ne aflăm cu toţii alături de aliatul nostru belgian în această zi întunecată“, a mai afirmat secretarul general al NATO.

El a denunţat un „atac laş“, „un atac asupra valorilor noastre şi societăţilor noastre deschise“ şi a promis că „terorismul nu va înfrânge democraţia şi nu ne va lua libertatea“.

Jens Stoltenberg a anunţat, de asemenea, că aliaţii au decis să crească nivelul de alertă la sediul NATO.

Ruşii dau vina pe NATO

Pe de altă parte, Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), consideră atentatele de marţi de la Bruxelles drept o nouă dovadă de inconsistenţă a politicii duse de NATO, relatează agenţia rusă de presă Regnum.

„În timp ce Alianţa Nord-Atlantică se ocupă de instalarea de noi unităţi militare în statele baltice, iar SUA împreună cu NATO intenţionează să crească în mod substanţial prezenţa lor în Europa de Răsărit, la Bruxelles, chiar sub nasul lor, unde se află între altele şi sediul Organizaţiei, sunt ucişi oameni“ în atentate teroriste, a afirmat Puşkov, într-o postare pe Twitter.

Conducerea Alianţei Nord-Atlantice este obligată să tragă concluzii din exploziile de pe aeroportul Zaventem şi metroul de la Bruxelles şi să acorde o atenţie sporită mai degrabă pericolelor reale la adresa europenilor decât imaginarei „ameninţări ruse“, mai spune Puşkov.

„Până când Jens Stoltenberg luptă (...) cu imaginara ameninţare rusă şi amplasează trupe în Letonia, sub nasul său, la Bruxelles, sunt aruncaţi în aer oameni“ în atacuri teroriste, scrie oficialul rus într-o postare pe Twitter.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri