Joacă teatru pe bandă rulantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început maratonul de teatru pentru elevi „Rotaract“. Festivalul a debutat ieri în Sala Mare a Teatrului de Nord din Satu Mare, cu piesa „Soacra cu trei nurori“, pusă în scenă de elevii de la Școala Generală „Grigore Moisil“. Timp de patru zile, spectacolele se vor ține lanț.

150 de participanţi

Aproximativ 150 de elevi de gimnaziu și liceu din Satu Mare, Bihor, Cluj și Timiș, reuniți în 30 de trupe, vor susține spectacole pe scena Teatrului de Nord. Trupele vor fi formate din maxim 20 de actori şi vor concura la trei secţiuni, iar câştigătorii vor primi premii consistente în bani. „Premiul pentru locul I este în valoare de 1.500 de lei, premiul pentru locul II este de 1.000 de lei, iar cel la categoria «one man show» este în valoare de 500 de lei“, a declarat Andrei Lucaci, președintele „Rotaract“ Satu Mare.

Rampă de lansare

Spectacolul reprezintă o rampă de lansare pentru tineri spre o carieră teatrală. „În urma celorlalte trei ediții, mulți dintre elevii participanți au decis să urmeze o carieră în teatru.  Din Satu Mare sunt două tinere care au luat această decizie. De fiecare dată am încercat să aducem tinerii cât mai aproape de conceptul competiţiei, al performanţei şi al provocării“, a mai menționat Andrei Lucaci. Organizatorii festivalului intenționează să dezvolte acest tip de promovare a artei teatrale în rândul tinerilor, la nivel național. De pregătirea elevilor se ocupă profesorii din școli dar și actori din cadrul Teatrului de Nord.

Final cu „Chiriţa“

Festivalul se va încheia joi, la ora 19.00, odată cu festivitatea de premiere. Aceasta va fi precedată de spectacolul „Chirița în provincie“, susţinut de elevii școlii generale din Pișcolt.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite