Incendiu la o locomotivă din Satu Mare care tracta 19 vagoane încărcate cu țiței. Pompierii au stabilit cauza izbucnirii focului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O locomotivă care tracta 19 vagoane cu ţiţei a luat foc în noaptea de vineri spre sâmbătă în judeţul Satu Mare, fiind nevoie de intervenţia pompierilor, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Someş" Satu Mare.

Potrivit sursei citate, incendiul a avut loc la generatorul de curent al locomotivei, la ieşirea din localitatea Supur.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, locomotiva inundată cu fum, fusese decuplată de la restul garniturii de tren şi se afla trasă la o distanţă de siguranţă faţă de cele 19 vagoane, încărcate cu ţiţei. La faţa locului au intervenit şi echipajele de pompieri SVSU Supur. În urma incendiului au fost deteriorate mai multe componente electrice ale locomotivei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la compartimentul de ventilare (conductor electric deteriorat şi neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din apropiere)", precizează ISU.

Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B2 şi echipaje formate din 12 cadre militare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite